Zaterdag hoofdklasser Buitenpost heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de noordelijke bekerstrijd door met 4-1 te winnen van Achilles.

De thuisclub sloeg na de pauze toe, want na de eerste 45 minuten stond het 1-1. Beide clubs hebben het in de competitie lastig. De Blauwkes uit Friesland verloren drie duels op rij en de Assenaren staan sinds afgelopen weekend onder de beruchte rode streep.

De mannen van coach Paul Weerman hadden pech toen de lat een Drentse openingstreffer voorkwam. In plaats van 0-1 werd het 1-0. Uit een corner schoot spits Rudmer Loonstra raak. Vlak voor rust kregen de bezoekers een strafschop. Vanaf elf meter liet Stan Haanstra doelman Kevin van der Meulen kansloos (1-1).

Acht minuten na de hervatting had spits Rik Weening namens de gastheren succes: 2-1. Kort daarop betekende een fraai afstandsschot van aanvoerder Berend Schootstra 3-1. Achilles oefende daarna wel druk uit, maar de dreiging van de roodbaadjes was gering. Met zijn tweede doelpunt bepaalde Weening de eindstand in de extra tijd op 4-1.

A.s. zondag speelt Achilles voor de competitie thuis tegen RKVV DEM (14.00 uur).

NB. Verslag met dank aan Buitenpost

0
X