Seniorendag nieuwe opzet groot succes

Nieuwe opzet

Op zaterdag 19 januari vond in ons clubhuis de jaarlijkse senioren dag plaats. Nieuwe stijl, dat wil zeggen een iets andere opzet dan voorgaande jaren. Om er voor te zorgen dat deze, voor velen, waardevolle dag niet als een nachtkaars zou uitgaan, hebben er twee belangrijke wijzigingen plaatsgevonden.

De leeftijdsgrens van 55 jaar is verlaagd naar 50 jaar en de vrijdag is ingewisseld voor een zaterdag. Dat deze nieuwe aanpak een juiste was, bleek wel uit de grote belangstelling van ruim 80 leden. Daaronder vele deelnemers die voor het eerst deze dag bijwoonden.

Twee generaties

Door de nieuwe opzet was het nu voor het eerst mogelijk dat twee generaties leden deze dag konden bijwonen. Zo waren vader en zoon van de families de Vroome, de Rooij, Elzenaar, Bloembergen, Knol en Regtop aanwezig op deze gedenkwaardige dag.

Start jubileumjaar 125 jaar Achilles

Nadat John de Munnik namens de organisatie de dag opende nam voorzitter Ronald Keen ons mee naar een stukje historie over de start van Achilles 1894 op het huidige complex. Na een korte impressie van de ruim 20 jaar voetbal op Marsdijk gaf hij een overzicht van de vele jubileumactiviteiten die dit jaar gaan plaatsvinden.

Broez’n

Daarna was het de beurt aan een speciale gast die de aanwezigen met een geweldige hilarische show “Broez’n” helemaal plat kreeg. Henk de Haan, voormalig profvoetballer van Veendam en FC Groningen schudde de ene na de andere anekdote uit zijn mouw en zorgde voor een top middag voor de Achillianen. Hij sloot op zijn humoristische wijze af met een aan Achilles aangepaste Pub quiz.

Eten en borrelen

De middag werd afgesloten met een heerlijk stamppot buffet en een drankje, waarbij foto’s, krantenknipsels en vele verhalen uit het verleden met elkaar gedeeld werden.

Topmiddag

De organisatie van de dag kon terugzien op een zeer geslaagde dag en heeft uit de grote opkomst kunnen concluderen dat de nieuwe opzet een juiste keus is geweest. Op naar de volgende bijeenkomst in het jaar dat Achilles 126 jaar wordt op zaterdag 18 januari 2020.

(klik op de link voor foto’s en filmpje: https://photos.app.goo.gl/G5N1x2Mm5BmNQh8n7)

0
X