De eerste wedstrijd na de winterstop leverde Achilles een teleurstellende en onnodige nederlaag op.
Hoogland won na een 1-0 ruststand met 3-0.
De voorsprong van de thuisploeg bij rust was verdiend. Achilles kreeg slechts twee kansen voor Stan Haanstra. Het leek toch op een 0-0 ruststand af te koersen tot Hoogland in de 42ste minuut op voorsprong kwam. Toen een minuut later Mehran Ali pour Asli met rood van het veld moest, was duidelijk dat Achilles in de tweede
helft er een stapje bij moest doen. En dat deed het tiental. In ondertal schiep het goede kansen, maar gescoord werd er niet. Na 60 minuten moest ook een Hoogland-speler met rood (2x geel) van het veld. Mooie kansen werden niet benut door Stan Haanstra, Rick Wiersma, Jean Pierre N’Gouan en Youri Schuur. Toen Hoogland in de 87ste minuut een strafschop benutte (er werd tegen de onderarm van de op de grond liggende Luuk Kuipers geschoten), was de wedstrijd gespeeld. In blessuretijd maakt Hoogland de 3-0.
Als de weergoden het toestaan speelt Achilles a.s. zondag thuis tegen AWC.
Een schaduwwedstrijd tegen VKW is vastgesteld om 11.00 uur.
Achilles 1894 :
Morten Otto, Chris van Houten (David Modderman), Roy Mertens, Luuk Kuipers, Tim Migchelsen (Youri Schuur), Pelle de Vries (Jean Pierre N’Gouan), Mehran Ali pour Asli, Remy Klaassens, Rick Wiersma, Ids Hannema, Stan Haanstra
0
X