Achilles heeft de derby tegen Be Quick 1887 verloren met 2-5. Na een ruststand van 1-1 werd het een duidelijke nederlaag.
En het begon zo aardig op een sfeervol sportpark Marsdijk. Met Bengaals vuurwerk en rood/zwarte vlaggen werden beide teams ontvangen. Achilles begon fanatiek en na twee minuten schoot Ids Hannema een vrije trap naast. Al vrij vlot zakte het peil van Achilles en de gasten namen in de 9de minuut de voorsprong via een vrije trap. Dat lukte Ids Hannema helaas niet, zijn tweede vrije trap ging via de lat over. Daarna nog een grote kans voor Be Quick, voordat Achilles in de 27ste minuut de gelijkmaker scoorde via Pelle de Vries. Voor de rust mocht Be Quick de handen dicht knijpen dat Spijkstra niet met rood kon vertrekken. De man in het zwart, met de kaart in de hand, besliste toch anders. Na de rust een uiterst fel en effectief Be Quick dat binnen acht minuten de wedstrijd in de zak had (1-4). Jean Pierre N’Gouan scoorde nog de 2-4 in de 63ste minuut. Vlak daarna had Ids Hannema een strafschop verdiend, maar ook hier geen fluitsignaal. Be Quick kwam verder niet meer in gevaar en won verdiend.
Volgende week speelt Achilles uit tegen Hoogeveen (14.00 uur).
Achilles 1894
Morten Otto, Youri Ploeger (Bastiaan Jager), Roy Mertens, Luuk Kuipers, Tim Migchelsen (Jean Pierre N’Gouan), Mehran Ali pour Asli, Youri Schuur, Remy Klaassens, Pelle de Vries ,Ids Hannema, Rick Wiersma
0
X