Achilles verloor na een 1-1 ruststand met 1-2 thuis van RKZVC. Daar waar vorig seizoen vaak het kwartje in het voordeel van Achilles viel, valt dat kwartje nu vaak de andere kant op. Met name het scoren gaat dit seizoen minder. Achilles begon de wedstrijd zonder de geblesseerden Matthijs Hensens, Daniel Sanafikhah, Stan Haanstra, Stijn Bosma, Rachid Traoré en de geschorste Chris van Houten. Ook aanvoerder Remy Klaassens en Youri Schuur waren vandaag niet okselfris, terwijl Mustapha Mansaray door een blessure deze competitie nog geen minuten maakte.

Hierdoor completeerden de A-junioren Bastiaan Jager en Sam Kuipers de selectie van vandaag. Het beeld van de laatste wedstrijden ook nu vandaag weer. Achilles met kansen en de gasten met hun tweede kans het eerste doelpunt in de 25ste minuut (0-1). Voor de rust kwam Achilles in de 37ste minuut op gelijke hoogte door Ids Hannema. Een eerste helft met twee goed voetballende ploegen werd zodoende met 1-1 afgesloten. Na de rust hetzelfde beeld, maar was het van beide kanten minder. Achilles kreeg weer kansen en met name Rick Wiersma kreeg een fraaie kans, maar hij koos voor een verkeerde oplossing. Misschien was het beter geweest voor eigen succes te kiezen in plaats van af te leggen naar een medespeler. Ook kansen voor de gasten, maar de wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen. Tot twee minuten voor tijd invaller Bokkers van RKZVC in de omschakeling knap binnenschoot (1-2).

Achilles 1894
Morten Otto, Youri Ploeger, Roy Mertens, Luuk Kuipers, Tim Migchelsen, David Modderman, Mehran Ali pour Asli, Remy Klaassens (57. Pelle de Vries), Jean Pierre N’Gouan, Ids Hannema, Rick Wiersma

Volgende week speelt Achilles de bekerwedstrijd in en tegen Dalen (14.00 uur)

0
X