Achilles verloor onnodig van Hollandia in Hoorn. Na een ruststand van 0-0 zegevierde Hollandia met 1-0.

In een gelijkopgaande eerste helft waren er kleine kansen voor beide partijen.
Hollandia (kopbal in de handen van Morten Otto) en Ids Hannema (kopbal naast) scoorden niet. De mooiste kans voor Achilles was voor de rust voor David Modderman. Een voorzet van Rick Wiersma wist hij echter niet te verzilveren.

Na de rust de eerste kans voor Hollandia. Alleen voor Morten Otto werd echter een slap schot afgeleverd. Daarna kwam Achilles beter in het spel en leek het wachten op de Asser treffer. Die kwam er niet en uit het niets kreeg de thuisploeg een dubieuze strafschop in de 76ste minuut. Deze werd benut en daarna had Achilles niet de macht, kracht en energie om in de wedstrijd terug te komen. In de laatste minuten viel Stan Haanstra uit met een enkelblessure en moest Achilles met tien man verder.

Zondag speelt Achilles de thuiswedstrijd tegen RKZVC (14.00 uur).

Achilles 1894 :
Morten Otto, Youri Ploeger, Roy Mertens, Luuk Kuipers, Tim Migchelsen (Rachid Traoré), Mehran Ali pour Asli, Youri Schuur (Jean Pierre N’Gouan), Remy Klaassens, David Modderman (Stan Haanstra), Ids Hannema, Rick Wiersma.

0
X