Achilles heeft een zwaar bevochten uitzege behaald op RKHVV in Huissen. Na een 1-2 ruststand werd het een 2-3 overwinning. Wel met bloed, zweet en tranen, maar als je drie keer scoort in een uitwedstrijd dan steel je de punten niet.
In een gelijkopgaande eerste helft was de eerste kans voor de thuisploeg (kopbal in handen van Morten Otto), maar het eerste doelpunt kwam van Achilles. Een lange pass van Stijn Bosma bereikte Stan Haanstra, die na wat kappen en draaien in de zestien raak schoot. In de 28ste minuut een kans voor RKHVV, die via Morten Otto voorlangs ging. In de 32ste minuut verdubbelde Achilles de voorsprong. Een schot van Rick Wiersma tegen de paal en de rebound werd binnen getikt door Ids Hannema. RKHVV voerde de druk wat op en in de 44ste minuut scoorde men de aansluitingstreffer.
Na de rust meer balbezit voor RKHVV en de ploeg kwam in de 61ste minuut verdiend op gelijke hoogte. Daarna golfde het spel heen en weer zonder grote kansen. Totdat Supersub Jean Pierre N’Gouan de turbo aanzette en hard en laag 2-3 scoorde. De thuisploeg speelde
daarna in de slotfase een soort alles-of-niets-spelletje en dat werd door Achilles in een tweetal overtal-situaties niet goed uitgespeeld.  Toch gingen de drie punten mee naar Assen en steeg de ploeg hierdoor naar een gedeelde derde plaats op de ranglijst.
Vervelend was nog de nare knieblessure van Stijn Bosma in de slotfase. Sterkte Stijn !

Volgende week zondag speelt Achilles de uitwedstrijd in Hoorn tegen Hollandia (14.00 uur).

Achilles 1894 :

Morten Otto, David Modderman (Pelle de Vries), Roy Mertens, Luuk Kuipers, Stijn Bosma, Rachid Traoré (Mehran Ali pour Asli), Youri Schuur, Remy Klaassens, Stan Haanstra (Jean Pierre N’Gouan), Ids Hannema, Rick Wiersma
0
X