Achilles heeft 2 punten aan Silvolde gegeven. Na een 3-0 ruststand werd het tenslotte 3-3.

Er leek met de rust geen vuiltje aan de lucht voor Achilles. In de eerste helft meer balbezit en meer kleinere kansen voor Achilles.
Ids Hannema en Rick Wiersma (schot voorlangs tegen de paal) wisten vooralsnog niet te scoren. Silvolde stelde daar één kans tegenover, maar Morten Otto redde bekwaam. In zeven minuten leek Achilles de wedstrijd voor de rust al te beslissen.
Uit een vrije trap van Rick Wiersma kopte Remy Klaassens raak, drie minuten laten kopte Ids Hannema
een voorzet van David Modderman binnen (2-0) en vier minuten later schoot Ids Hannema binnen na goed werk van Youri Schuur.

Toen echter zes minuten na rust de gasten op 3-1 kwamen, sloop de onrust in de ploeg.
Een olie domme overtreding van Chris van Houten na een uur (terecht rood) kantelde de wedstrijd en Silvolde besefte dat er wat te halen viel in Assen. Toen drie minuten later Silvolde scoorde (3-2), was de spanning terug. Twee minuten later had David Modderman de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar vrij voor de keeper wist hij niet te scoren.
Dan toch in de 78ste minuut de gelijkmaker (3-3). Achilles vocht met tien man wat het waard was en gooide er zelfs nog een offensiefje uit. Meer dan een aantal corners leverde dat echter niet op.

Volgende week speel Achilles de uitwedstrijd tegen RKHVV in Huissen (14.00 uur).

Achilles 1894 :
Morten Otto, Chris van Houten, Roy Mertens, Luuk Kuipers, Stijn Bosma, Rachid Traore (Youri Ploeger),
Youri Schuur (Stan Haanstra), Remy Klaassens, Rick Wiersma (Jean Pierre N’Gouan), Ids Hannema, David Modderman

0
X