Als bestuur willen we hiermee de boodschap versterken dat in onze club iedereen welkom is, wat ook je seksuele oriëntatie of genderidentiteit is.

Heroes of Football is een Europees project dat ervoor wil zorgen dat LHBT’s* zich welkom & veilig voelen op en naast het voetbalveld. Zij bieden hiervoor tools aan zoals een virtual reality belevenis, een toolkit met interessante tips, een Europese documentaire, enz.

Vooroordelen en discriminatie in voetbal treffen iedereen en niet alleen LHBT-mensen. Het is zelfs zo dat heel wat homofobe taal en gedrag dat gericht is naar voetbalspelers, managers, officials en supporters, zich focust op heteroseksuele mensen. Dit betekent echter niet dat dit ok is.

Discriminerende taal gebruiken tegen iemand omdat je zijn/haar scheidsrechterbeslissing, manier van spelen, coachingstijl… niet apprecieert, is niet correct en gaat in tegen de geldende voetbalreglementen. Maar nog belangrijker is dat het voetbalveld hierdoor een intimiderende en onveilige omgeving kan worden voor mensen.

Tijdens de afgelopen jaren kwamen enkele professionele spelers zoals Robbie Rogers en Thomas Hitzlsperger uit de kast. Beide spelers spraken over de uitdagingen van homoseksuele mannen in het professionele voetbal en de impact van grapjes, taal en liederen over homoseksualiteit op het zelfvertrouwen.

Het voetbal verandert en meer mensen komen uit voor hun geaardheid binnen de topsport. We moeten echter nog wat stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat het voetbal een sport is waar iedereen zich welkom voelt.

We vragen jullie dan ook om onze club, Achilles 1894, te helpen tijdens de Heroes of Football campagne om vooroordelen en discriminatie tegen LHBT-mensen aan te pakken. Samen kunnen we van voetbal een sport maken die iedereen verwelkomt!

Meer info:

Homofobe en andere discriminerende taal: meld het!

Als je in onze club te maken krijgt met homofobe of andere discriminerende taal en gedrag kan je dit steeds melden aan één van onze bestuursleden. Wij bekijken vervolgens samen met alle betrokkenen hoe we dit kunnen aanpakken.

Bestuur en jeugdcommissie Achilles 1894

*LHBT staat voor Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen en Transgenders

0
X