Nog een paar dagen, en dan gaat ook voor de jeugd de reguliere competitie van start. Ieder team heeft inmiddels al de nodige bekerwedstrijden in de benen. Dat was een nieuwigheidje dit seizoen. Het idee hierachter was met name om er op deze manier voor te zorgen dat eenieder al wat wedstrijden gespeeld zou hebben, voordat de competitie zou beginnen. Dit mede omdat het niet voor ieder team lukt om oefenwedstrijden te regelen. Helaas voor ons was ook dit jaar de start van de bekercompetitie tijdens het laatste vakantieweekeinde, wat dan toch weer voor de nodige problemen zorgde. We hopen dat dat volgend jaar niet het geval zal zijn, temeer we dan eerder vakantie hebben.

Ook nieuw is dat met ingang van zaterdag a.s., 22 september, ons sportpark geheel rookvrij zal zijn. Hier zijn we als jeugdafdeling natuurlijk ontzettend blij mee! We willen allemaal dat onze kinderen zo gezond mogelijk kunnen opgroeien, en dus ook zo gezond mogelijk kunnen sporten, en dit is een grote stap in die richting. Als we dan met zijn allen ervoor kunnen zorgen dat iedereen zich aan deze gemaakte afspraak houdt, en we elkaar durven te wijzen op deze afspraak, dan weet ik zeker dat dit een succes zal worden. Nogmaals, rokers blijven welkom op ons sportpark, maar we verzoeken hen wanneer ze willen roken, om dit buiten het park te doen, bij de hoofdingang van Jasmijn Garden.

We zijn er ook trots op te kunnen melden, dat het gehele jeugdkader nu compleet is. Voor namen en contactgegevens verwijs ik graag naar de betreffende pagina’s op deze site. Wel wil ik nog graag benadrukken, dat leiders en ouders zich bij vragen en/of problemen kunnen melden bij de leeftijdscoördinator van de betreffende categorie. Zij zijn er speciaal voor de leiders en ouders.  De technisch coördinator van een bepaalde categorie is het aanspreekpunt voor de trainers. We willen deze taakverdeling graag duidelijk hebben, om misverstanden en verwarring omtrent bepaalde zaken te voorkomen.

Dan voor alle duidelijkheid nog even de afspraken binnen de vereniging omtrent trainingen en wedstrijden.

We zien graag dat iedere speler zich doucht na de wedstrijd en na de training. Voor de allerjongste categorieën is douchen na de training wenselijk, na de wedstrijd verplicht, hier zijn door de leeftijdscoördinator afspraken over gecommuniceerd. De oudere categorieën dienen zich zowel na de training als na de wedstrijd te douchen op het sportpark. Dit is niet alleen beter voor de persoonlijke hygiëne, het bevordert ook de teamgeest. In plaats van meteen na het laatste fluitsignaal op de fiets naar huis te springen, kan zo de wedstrijd nog een met elkaar worden “afgesloten”.

We verwachten van spelers dat ze in principe iedere wedstrijd aanwezig zijn. Eens een keer afwezig is natuurlijk geen probleem, mits dit tijdig wordt gecommuniceerd richting trainers en leiders. Het is belangrijk dat de spelers er van doordrongen zijn, dat zij een teamsport beoefenen, en dat een heel team de dupe is van een late afzegging.

Wanneer een team wordt gevraagd om spelers uit te lenen aan een ander team, rekenen we op medewerking van iedereen. Een team leent in principe alleen uit een “lager” team, mits dit onmogelijk is. In overleg met de leeftijdscoördinator, kan er van deze regel worden afgeweken en kan er uit een “hoger” team worden geleend. We gaan ervan uit dat deze verzoeken altijd zoveel mogelijk gehonoreerd zullen worden. Iedere voetballer wil graag zijn of haar wedstrijden spelen, en we zijn er met zijn allen om er voor te zorgen dat dit mogelijk wordt gemaakt. Vanzelfsprekend wordt er bij een leenvraag, altijd rekening gehouden met de eigen te spelen wedstrijden.

Verder vinden we bij Achilles 1894 sportief gedrag op en rond de velden erg belangrijk. We willen graag dat de spelers van jongs af aan wordt aangeleerd de tegenstander èn de scheidsrechter na afloop van de wedstrijd een hand te geven en te bedanken. We gaan niet met de scheidsrechter in discussie, diens beslissingen worden ten allen tijde gerespecteerd. De trainer is de enige coach langs de lijn, en bij diens afwezigheid de leider. Ouders moedigen op een positieve manier het team aan. Wanneer ouders ook aanwijzingen gaan geven kan dit voor de speler erg verwarrend zijn. Want naar wie moet ik nu luisteren? Mijn trainer aan de ene kant van het veld, of papa of mama aan de andere kant….

Rest mij nog jullie allemaal een geweldig leuk en sportief seizoen toe te wensen! Laten we er met zijn allen weer een mooi voetbalseizoen van maken!

 

Een sportieve groet, mede namens alle trainers, leiders, coördinatoren en jeugdbestuur,

 

Ilja van der Heide

Jeugdvoorzitter Achilles 1894

0
X