Wij zijn verheugd te kunnen melden dat de KNVB Achilles 1894 heeft aangewezen als één van de vaste speelplaatsen voor jeugd voetbal interlandwedstrijden in Nederland.

Achilles 1894 heeft zich als goed gastheer in de afgelopen jaren al meerdere keren bewezen. Een gedegen organisatie en accommodatie waren voor de KNVB de argumenten om een overeenkomst aan te gaan als vaste speellocatie. In het voorjaar van 2019 staan in Assen de eerstvolgende interlands weer gepland.

De eerste contacten over een vaste overeenkomst begonnen in voorjaar van 2018 met de intentie om in het najaar te starten met de eerste interlandwedstrijden. Echter door de hoge temperaturen in de afgelopen maanden is de conditie van het speelveld dermate achteruit gegaan dat de KNVB het niet aandurfde om al in het najaar wedstrijden bij Achilles 1894 in te plannen. De huidige beregeningsinstallatie bleek bij deze weersomstandigheden onvoldoende voor een goede grasmat. Dit was ook al geconstateerd door de KNVB en deze pleiten, ook al in een eerder stadium, te investeren in een vaste beregeningsinstallatie.

Met dit gegeven is het bestuur van Achilles 1894 middels een onderbouwd verhaal in overleg gegaan met de gemeente om naar mogelijkheden te zoeken om versneld een vaste beregeningsinstallatie aan te leggen. De gesprekken verliepen zeer constructief met als resultaat dat de beregeningsinstallatie nu al wordt aangebracht.

Daarnaast was er bij Achilles 1894 al gestart met LED verlichting rondom de velden waarbij het Hoofdveld een hogere verlichtingssterkte heeft gekregen om te kunnen voldoen aan de UEFA en TV eisen.

Met deze investeringen kan Achilles 1894 speellocatie blijven voor de KNVB en kunnen wij de talenten van de toekomst van dichtbij aanschouwen.

Ronald Keen
Voorzitter Achilles 1894.

0
X