Achilles is de competitie begonnen met een ruime zege. Op Sportpark Marsdijk werd De Bataven na een ruststand van 2-0 met 4-0 verslagen. Al in de eerste minuut had Achilles op voorsprong kunnen komen. Pelle de Vries schoot na een fraaie aanval in het zijnet. Daarna nog een grote kans voor Rick Wiersma, die vrij voor de keeper via die keeper naast schoot. In de 19de minuut de eerste kans voor de gasten, maar Morten Otto liet zien ook deze keer zijn mannetje te staan in het doel van Achilles. Hij liet dat vandaag nog een aantal keren zien.
In de 26ste minuut kwam Achilles dan toch op voorsprong. Een aanval over rechts en een voorzet van Rick Wiersma werd diagonaal binnen  geschoten door Pelle de Vries. Nadat beide teams nog wat kleine kansen kregen, verdubbelde Achilles in de 43ste minuut de voorsprong. Een lange pass van Daniel Sanafikhah bereikte Stan Haanstra die onder de keeper door scoorde. Rust 2-0. Na de rust in het begin wat druk van de gasten wat een tweetal corners opleverde. Achilles kwam in de 59ste minuut op rozen. Rick Wiersma werd binnen de zestien neergelegd en Stan Haanstra benutte de strafschop. In de 80ste minuut werd de wedstrijd beslist. Een fraaie dieptepass van Mehran Ali Pour Asli bereikte Pelle de Vries. Die gaf een voorzet op maat op Stan Haanstra, die zijn derde van de wedstrijd maakte. Daarna nog wat speldenprikjes van de gasten en kleine kansen voor Achilles, maar het bleef bij 4-0. Volgende week speelt Achilles uit tegen SDO in Bussum (14.00 uur).
Achilles 1894
Morten Otto, Youri Ploeger, Daniel Sanafikhah, Luuk Kuipers, Stijn Bosma, Pelle de Vries, Remy Klaassens (Rachid Traoré), Mehran Ali Pour Asli, Stan Haanstra, Ids Hannema (Patrick Veldman), Rick Wiersma
0
X