Aan het sprookje van debutant Achilles in de Hoofdklasse is een einde gekomen. Na het gelijke spel in Halsteren, werd het nu ook een gelijkspel (0-0). Ook in de verlenging werd niet gescoord. Halsteren gaat na het nemen van strafschoppen (5-6) verder naar de finaleronde.

Achilles miste vandaag Luuk Kuipers (vakantie), Matthijs Hensens en David Modderman (blessures). De gasten vonden elkaar in het begin wat makkelijker en schiepen een drietal kansen. Na twintig minuten wat kansen voor Achilles. Remy Klaassens (over), een kopbal van een Halsteren-verdediger net over zijn eigen doel en een schot van Stan Haanstra leverden geen treffers op.

Na de rust gebeurde er niet veel voor beide doelen. Beide ploegen speelden voorzichtig om geen onnodig balverlies te lijden. In de 67ste minuut een mooie kans voor Stijn en JP vond in de rebound de keeper op zijn weg. De krachten vloeiden bij Achilles weg en dat werd nog moeilijker toen Tim Migchelsen met rood er af moest. Halsteren had daarna meer balbezit maar wist zich geen grote kansen te scheppen.  In de verlenging wist Achilles zich staande te houden en was tenslotte Halsteren de betere ploeg in het nemen van de strafschoppen.

Toch een prima seizoen van het jonge Achilles als debutant in de Hoofdklasse. Tweede op de ranglijst en winnaar van de derde periode.

Achilles 1894 :

Morten Otto, Chris van Houten, Daniel Sanafikhah, Remy Klaassens, Tim Migchelsen,

Wouter van de Molen, Youri Ploeger (Rachid Traoré), Ids Hannema, Jean Pierre N’Gouan,

Stijn Bosma, Stan Haanstra (Joost Bosma)

0
X