Afgelopen donderdag speelde Achilles haar eerste wedstrijd, uit in Halsteren tegen RKSV Halsteren. Na een zeer lange busreis werd er om 20.00 afgetrapt. Reeds na 2 minuten was de eerste beste aanval van de thuisploeg zeer gevaarlijk en eindigde de bal op de lat. Het eerste kwartier zat Achilles niet in de wedstrijd en speelde het ongelukkig. Veel foute passes en weinig balvast. Halsteren, met een goede verdediging en beweeglijk middenveld oogde sterker, echter tot grote kansen kwam het niet, evenals Achilles. In de 30ste minuut een domper voor Achilles. Chris van Houten moest het veld verlaten met een enkel blessure. Casper Baas was zijn vervanger. Beide teams gaan rusten met een 0-0 stand.

In de 2e helft zit Achilles beter in de wedstrijd wat resulteerde in meer grip te krijgen op de wedstrijd. Dit resulteerde in de 60 ste minuut, na een goed opgezette aanval middels JP, in een prima kans voor Wouter vd Molen. Helaas schoof het leder rakelings aan de verkeerde kant van de paal. Tactisch speelde Achilles sterk en gaf weinig kansen weg. In de 75 ste minuut kwam Achilles goed weg, daar de scheidsrechter een duidelijke hands bal van Remy Klaassens over het hoofd zag. Een goede aanval van Achilles, middels weer JP, met een prachtig schot , werd net overgetikt door de keeper van Halsteren. In de 84 ste minuut krijgt Achilles een strafschop tegen. Via de kluts krijgt Wouter de bal tegen de arm waarop de scheidsrechter besluit tot een strafschop. Deze wordt koelbloedig benut door Halsteren 1-0. Echter zoals zo vaak dit seizoen recht de ploeg van Paul Weerman nogmaals de rug om middels een aantal goede aanvallen, vrije trap Stan en kopbal Joost, een gelijk spel te bewerkstelligen en dit lukt. In de 95ste minuut neemt Wouter een perfecte vrij bal en de mee opgekomen Casper Baas kopt de bal feilloos in.

Eindstand 1-1 en dit biedt een goed perspectief voor de thuiswedstrijd a.s zondag: aanvang 14.00 uur.

Een compliment aan de ploeg, met veel strijdlust en inzet gespeeld. Tactisch heel sterk. Er liggen zeker kansen a.s. zondag. Hopelijk kunnen we ook weer rekenen op de 12de man, het fantastische publiek dat we de laatste weken zagen. Jullie steun is zeer belangrijk, want bij een overwinning wacht er nog een tweeluik en wie weet volgend jaar 3e divisie!! Tot zondag

Opstelling Achilles : Otto, v. Houten (Baas),Sanafikhah, Klaassens, Migchelsen ( Joost Bosma), Ploeger, vd Molen, Hannema, Stijn Bosma, Haanstra, N’Gouan

0
X