Achilles heeft de uitwedstrijd tegen Jong Achilles ’29 gewonnen. Na een 0-2 ruststand werd het een 0-4 overwinning. Een wedstrijd waarover weinig kan worden verteld.

Achilles 1894 met veel meer balbezit dan de mannen van Jong Achilles ’29. Een wedstrijd die, zeker in deze fase van de competitie, gewonnen moest worden. En dat hoort altijd wel gemakkelijk, maar de ploeg moet het wel doen. Voor de pauze nam onze Achilles een voorsprong door een kopbal van Wouter van der Molen (voorzet David Modderman) en een actie van Stan Haanstra (pass Remy Klaassens). De twee speldenprikken van de gasten werden vakkundig gekeerd door keeper Morten Otto.

Na de rust bouwde Achilles de voorsprong uit door een schot van Remy Klaassens in de kruising en een eigen doelpunt. Dat hadden er twee meer kunnen zijn maar het arbitrale trio weigerde Joost Bosma een strafschop te geven (werd omver geduwd binnen de zestien) en keurde om onbegrijpelijke reden een zuiver doelpunt van Remy Klaassens af.

Maar ondanks  dat, drie punten in de knip, geen blessures en geen kaarten en laat de koploper maar komen a.s zondag.

A.s. zondag dus de topper tussen de nummer 1, SJC en de nummer twee Achilles (14.00 uur).

N.B. De felicitaties van staf en selectie van ZO1 naar de teams van Zaterdag 1, 2 en 3 voor hun behaalde successen !

Achilles 1894 :

Morten Otto, Chris van Houten, Daniel Sanafikhah, Luuk Kuipers, Tim Migchelsen, Wouter van de Molen (Youri Ploeger), David Modderman, Remy Klaassens, Stijn Bosma, Ids Hannema (Joost Bosma), Stan Haanstra (Jean Pierre N’Gouan)

0
X