Achilles kreeg zondag een zware domper te verwerken. Tegen laagvlieger DHC werd na een 1-1 ruststand met 1-2 verloren. De eerste helft was optisch in het voordeel van de gasten uit Delft. De ploeg kwam dan ook het eerst tot scoren via Jordy Brouwer.

Achilles herstelde zich enigszins en Stan Haanstra scoorde de gelijkmaker. Keeper Morten Otto voorkwam voor de rust een nieuwe voorsprong voor DHC. Na de pauze kwam Achilles beter uit de verf en leek de wedstrijd naar zich toe te trekken. DHC hield echter stand en voelde aan het eind van de wedstrijd dat er meer in zat. Dat lukte via een schot/voorzet van Anthony Pique in blessuretijd die het doel trof achter de vandaag uitblinkende Morten Otto.

Zuur en duur verlies in de strijd om het kampioenschap. Maar als promovendus (met vorige week 8 eigen spelers in de basis) is het nu al een geslaagd seizoen, met nog steeds een haalbaar toetje.

Er zijn voor Achilles nog vier wedstrijden: 10 mei uit tegen Jong Achilles ’29 (14.30 uur), 13 mei thuis tegen SJC (14.00 uur), 20 mei uit tegen Hollandia (14.00 uur) en 27 mei thuis tegen Alphense Boys (14.00 uur).

Achilles 1894
Morten Otto, Chris van Houten, Daniel Sanafikhah, Luuk Kuipers, Tim Migchelsen, Youri Ploeger (Jean Pierre N’Gouan), Remy Klaassens, Stijn Bosma, Ids Hannema, David Modderman, Stan Haanstra.

0
X