Achilles heeft ook de lastige uitwedstrijd tegen De Bataven in winst omgezet. Na een 0-0 ruststand gingen de punten na 90 minuten mee naar Assen (0-2). En…daarmee blijft de ploeg van trainer Paul Weerman meedoen om de titel !

In de eerste helft voetbalde Achilles wat gemakkelijker als de thuisploeg. Dat leverde kansen op voor David Modderman (kopbal op de paal) en Stan Haanstra.  Rond de 20ste minuut waren er kansen voor De Bataven, waarvan een bal op de lat na  een vrije trap. Achilles kreeg daarna nog wat kleine kansen voor A-junior Leon Regtop, die de plaats innam in de basis voor de geblesseerde Wouter van der Molen en een grote kans voor Daniel Sanafikhah die een rebound van een vrije trap van  Leon Regtop niet kon verzilveren.

Na de pauze begon de thuisploeg scherper en Morten Otto moest een paar keer goed handelend optreden. Dan plots de voorsprong voor Achilles. Een pass van Leon Regtop werd uitstekend afgerond door David Modderman. Daarna uiteraard druk van de nog lang niet veilige thuisploeg, maar grote kansen leverde dat niet op. De Bataven gaf achterin ruimte weg voor Achilles, maar het beslissende doelpunt viel uit een vrije trap van Ids Hannema. Het was Luuk Kuipers die in de 84ste minuut de 0-2 binnen schoot.

Ook nu weer een woord van dank aan de Achilles-supporters in Gendt.

Achilles 1894 :

Morten Otto, Chris van Houten, Daniel Sanafikhah, Luuk Kuipers, Tim Migchelsen, Ids Hannema, David Modderman, Remy Klaassens (Youri Ploeger), Stijn Bosma, Leon Regtop (Jean Pierre N’Gouan), Stan Haanstra

Volgende week zondag speelt Achilles thuis tegen DHC uit Delft (14.00 uur). Een uitermate belangrijke wedstrijd, ook voor de tweede periode !

Op Hemelvaartsdag speelt Achilles uit tegen Jong Achilles ’29 en dan op 13 mei de kraker thuis tegen koploper SJC.

0
X