Voor ca. 400 toeschouwers heeft Achilles met 2-0 gewonnen van SWZ Boso Sneek. Achilles had voor de pauze al ruim afstand kunnen nemen van de gasten, maar het werd door een doelpunt van Ids Hannema (pass Stijn Bosma) slechts een 1-0 ruststand. Met name Stan Haanstra, Ids Hannema en David Modderman hadden grote scoringskansen. Na de pauze probeerde Sneek het nog wel, maar eigenlijk hebben ze de hele wedstrijd geen grote kans gehad. Achilles nog wel via Ids Hannema, maar pas in de 82ste minuut gooide invaller Jean Pierre N’Gouan met een fraai schot in de kruising de wedstrijd op slot.

Ondanks de nederlaag bleven de Snekers samen met de Achillianen na afloop nog lang na om samen een mooi feestje te bouwen. Ook zo kunnen clubs met elkaar omgaan! Freds Foute Party (met DJ) werd mede daarom een groot succes. Ook deze wedstrijd werd Achilles vocaal prima gesteund door de zaterdagafdeling, die na afloop terecht werd bedankt door de spelers. Deze steun blijft dit seizoen zo, want de opgave voor de laatste uitwedstrijd dit seizoen naar Hollandia levert nu al twee supportersbussen op.

Volgende week speelt Achilles uit tegen De Bataven (14.00 uur).

Achilles 1894
Morten Otto, Chris van Houten, Daniel Sanafikhah, Luuk Kuipers, Tim Migchelsen, Remy Klaassens, Wouter van der Molen (Jean Pierre N’Gouan), Ids Hannema, Stijn Bosma, David Modderman, Stan Haanstra.

0
X