Achilles heeft de lastige uitwedstrijd in Rotterdam tegen Leonidas winnend afgesloten. Na een 1-2 ruststand ging de ploeg uiteindelijk met een 2-6 zege de kleedkamer in. Leonidas kan goed uit de voeten op kunstgras met een aantal op hoog nivo spelende zaalvoetballers. En dat liet de ploeg ook bij vlagen zien. Maar voetbal is ook een teamsport met inzet en beleving. En dat liet Achilles zien vanmiddag. Een achterstand in de 13de minuut werd vlot weer goed gemaakt door Stijn Bosma. Achilles kwam in de 30ste minuut op voorsprong na een aanval uit het boekje, afgerond door een subliem schot van Wouter van der Molen. Ook in de tweede helft mocht de thuisploeg balbezit hebben van een compact spelend Achilles.

In de 61ste minuut kwam Achilles op 1-3. Een voorzet van Tim Migchelsen werd binnen gekopt door Ids Hannema. Toen vier minuten later een rode kaart viel voor Leonidas, leek de wedstrijd gespeeld. Leonidas rechtte de rug nog een keer en kwam via en een van richting veranderde vrije trap op 2-3. Daarna nog een hachelijke situatie voor het doel van Morten Otto, maar in de laatste tien minuten gaf Achilles de thuisploeg een lesje in snelle aanvallen en het de medespelers gunnen van de doelpunten. Achilles bepaalde de eindstand door doelpunten van Stan Haanstra (2x) en Jean Pierre N’Gouan op 2-6. Door de overige uitslagen vinden we Achilles nu terug op een mooie tweede plaats. A.s. zaterdag speelt Achilles thuis tegen SWZ Boso Sneek (19.30 uur).

Achilles 1894
Morten Otto, Chris van Houten, Daniel Sanafikhah, Luuk Kuipers, Tim Migchelsen (Jean Pierre N’Gouan), David Modderman (Joost Bosma), Wouter van der Molen, Remy Klaassens, Stijn Bosma, Ids Hannema, Stan Haanstra

0
X