Achilles heeft de uitwedstrijd in Meppel tegen MSC gewonnen. Na een 0-3 ruststand werd het een 0-5 overwinning. MSC had de eerste twee kansen, maar deze werden niet benut. Daarna nam Achilles het spel over en binnen een kwartier nam de ploeg een 0-2 voorsprong door Stan Haanstra (pass Ids Hannema) en Ids Hannema na een voorzet van David Modderman. Stan Haanstra bracht na een combinatie met Ids Hannema in de 21ste minuut de stand op 0-3.  In de 36ste minuut nog een grote kans voor Achilles na een snelle aanval, maar Stan Haanstra gleed de voorzet naast.

Vlak voor rust tikte Morten Otto een vrije trap van MSC uit de kruising. Rust: 0-3. In de tweede helft bleef de druk van MSC uit en kon Achilles, gesteund door een volle supportersbus van de zaterdagteams, uitlopen naar 0-5. Beide treffers werden gemaakt door Stan Haanstra. Hij benutte een strafschop nadat Wouter van der Molen was neergelegd (64ste minuut) en rondde vier minuten later een prima actie van Stijn Bosma mooi af. In de 75ste minuut maakte A-junior Patrick Veldman zijn competitiedebuut. Al met al een goede overwinning met een prima team-prestatie.

Mocht het lukken de twee inhaalwedstrijden te winnen, dan kan het nog een mooi seizoensslot worden. A.s. woensdag (20.00 uur) speelt Achilles thuis tegen vv Heerenveen en a.s. zondag de uitwedstrijd tegen Leonidas (13.00 uur).

Achilles 1894
Morten Otto, Chris van Houten (Casper Baas), Daniel Sanafikhah, Luuk Kuipers, Tim Migchelsen, Wouter van der Molen, Ids Hannema, Remy Klaassens, Stijn Bosma (Joost Bosma), David Modderman, Stan Haanstra (Patrick Veldman)

0
X