Achilles heeft de punten laten liggen om goed mee bovenin te spelen in het restant van de competitie. Na een 1-0 ruststand werd het tegen Silvolde 2-2 en zijn beide ploegen de verliezers van de dag gezien de resultaten van de concurrentie. De eerste helft was gelijkopgaand en een open wedstrijd met kansen voor beide teams. Voor Achilles kansen voor Matthijs Hensens (blokte de keeper bij een uittrap) en Wouter van der Molen (2x rakelings voor langs). In de 30ste minuut kreeg Achilles een strafschop nadat Matthijs Hensens binnen de zestien was gevloerd. Hij benutte de strafschop zelf. Na de rust werd het spel aan beide kanten slordiger en werden de kansen zeldzamer. Toch kwam Achilles in de 60ste minuut op 2-0 door een schuiver van David Modderman.

De wedstrijd leek gespeeld, maar daar dacht de leidsman anders over. Silvolde kreeg uit het niets een belachelijke strafschop (geen contact en buiten de zestien, bewijzen ook de foto’s van de gasten). Uiteraard hadden de gasten hier geen boodschap aan en kwamen op 2-1. Silvolde rook een punt en Achilles was niet in staat stand te houden. In de 90ste minuut kwamen de gasten langszij dankzij een schuivertje (2-2). Extra domper voor Achilles was de zware blessure van Matthijs Hensens, die op een brancard het veld moest verlaten.

Achilles 1894
Morten Otto, Chris van Houten, Daniel Sanafikhah, Luuk Kuipers, Stijn Bosma, Wouter van der Molen (Rachid Traoré), Ids Hannema, Remy Klaassens, David Modderman, Matthijs Hensens (Jean Pierre N’Gouan), Stan Haanstra.

Volgende week zaterdag (19.30 uur) speelt Achilles uit tegen MSC. Op woensdag 4 april volgt de inhaalwedstrijd thuis tegen VV Heerenveen.

0
X