Na acht wedstrijden ongeslagen te zijn geweest, liep Achilles zondag tegen een nederlaag aan. Na een 0-1 ruststand, won RKAVV op sportpark Marsdijk met 1-2. Achilles begon deze wedstrijd zonder de geschorsten Stef Beute, Matthijs Hensens, Casper Baas en Youri Ploeger en Ids Hannema (vakantie).

Achilles begon wat beter aan de wedstrijd en had in het eerste kwartier een aantal scoringskansen door Stan Haanstra (3x) en Wouter van der Molen. In de 28ste minuut werd een inzet van Wouter van der Molen van de doellijn gehaald. Via een uitval kreeg RKAVV in de 35ste minuut een strafschop. Keeper Morten Otto zou een overtreding binnen de zestien hebben gemaakt. De strafschop werd benut door Remco Overdevest. Na de rust een aanvallend Achilles en een verdedigend ingestelde tegenstander. RKAVV kreeg de eerste kans in de tweede helft, daarna werd opnieuw een inzet van Wouter van der Molen van de lijn gehaald.

Daarna volgden nog kansen voor Remy Klaassens (net naast), JP (over) en David Modderman (naast). De beslissing viel in de 86ste minuut, toen Chris van Houten zich op  het middenveld liet aftroeven door invaller van de Hurk, die alleen op Morten Otto afging en scoorde (0-2). In blessuretijd kopte David Modderman de 1-2 binnen, maar direct hierna floot de scheidsrechter voor het eind. Volgende weekend is Achilles vrij en op 18 februari speelt de ploeg uit tegen SDO in Bussum (14.00 uur).

Achilles 1894
Morten Otto, Chris van Houten, Luuk Kuipers, Daniel Sanafikhah (Jean Pierre N’Gouan), Tim Migchelsen, Rachid Traoré (Kihami Da Costa), Remy Klaassens, Stijn Bosma, David Modderman, Wouter van der Molen, Stan Haanstra

0
X