In Purmerend kwam Achilles niet verder dan een puntendeling. Na een 0-0 ruststand werd het een 1-1- gelijkspel. Harde wind, regen en een koude temperatuur maakten de omstandigheden moeilijk voor beide ploegen. De thuisploeg begon fel en met veel druk. De eerste helft kunnen we verder kort over zijn: geen kansen, geen doelpunten.

Na de rust een wat beter spelend Achilles, dat de eerste grote kans kreeg. Matthijs Hensens schoot echter hard en hoog over. In de 65ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Een onschuldige schouderduw van Stef Beute werd bestraft met een vrije trap en daaruit scoorde Purmersteijn. Met hard werken probeerde Achilles de gelijkmaker te forceren. Dat lukte in de 90ste minuut. Achilles kreeg ter hoogte van de middellijn een vrije trap. Heel Achilles ging naar het strafschopgebied en keeper Morten Otto nam de vrije trap. In de kluts kwam de bal voor de voeten van Stan Haanstra die laag raak schoot.

Achilles kwam daarna nog goed weg, toen ver in blessuretijd Purmersteijn een strafschop had kunnen krijgen.

Achilles speelt a.s. zondag thuis tegen RKAVV (14.00 uur).

Achilles 1894 :  Morten Otto, Chris van Houten, Stef Beute, Luuk Kuipers, Stijn Bosma, Youri Ploeger (Wouter van der Molen), Ids Hannema (Tim Migchelsen), Remy Klaassens, David Modderman, Matthijs Hensens, Stan Haanstra.

0
X