Meer dan honderd doelpunten maken en negen van de tien wedstrijden winnen. Een ploeg die zulke cijfers kan overleggen, verdient maar één predikaat: dat van de terechte kampioen. En dat werd JO8-1 dit najaar. Met kop en schouders de beste.

Het is wat, die nieuwe opzet van de KNVB. Want de eindstand van JO8-1 was moeilijker te vinden dan de gemiddelde speld in een hooiberg. Gelukkig stond de eindstand wel op de site van onze vrienden van HZVV.

Er moest nog een duel worden gespeeld, met vier punten voorsprong op Germanicus. Die moest nog twee duels spelen. En dus was de titelstrijd officieel nog niet beslist. Omdat de voetbalbond echter oordeelde dat de wedstrijden niet meer zouden worden gespeeld, stierf het gevecht om het kampioenschap een stille dood. Echter is er op basis van de stand die resteert maar één conclusie: KAMPIOEN! De bijbehorende medaille kreeg JO8-1 afgelopen zaterdag (16 december).

Het was een mooie najaarscompetitie, met enkele opvallende weetjes. Zo was het vaak vér en vróeg als er een uitduel op de rol stond. Beilen was het dichtste bij, daarnaast moest er twee keer worden afgereisd naar Coevorden en eveneens naar Klazienaveen om vaak al om negen uur in de ochtend af te trappen. En de thuiswedstrijden? Half negen.

Vaders waren vooral bij de (vroege) uitwedstrijden goed vertegenwoordigd, moeders vaker bij de thuiswedstrijden. En naast deze pluimen mag er ook één naar leider en coach Bram, met zijn goede communicatie en zorgen voor onze kinderen.  Daarnaast deed Bram het team een belofte. Mochten ze kampioen worden, dan mochten ze Bram met kleren en al onder de douche zetten. En afgelopen zaterdag werd dit met veel plezier gedaan.

Maar de echte helden zijn natuurlijk de boys zelf: Dain, Jaylen, Keano, Levi, Mark, Mustafa, Niek en Rick.  Als ware profs, zijn ze er altijd. Kunnen ze fysiek niet aanwezig zijn dan leven ze mee via de groepsapp van de ouders. Supporters zijn er zelfs buiten de provinciegrenzen: zo kwamen pake en beppe Postma uit Friesland kijken voor Niek en opa en oma Bolding vanuit het Groningse land.

Dit is een echt team, zowel voetballend als qua beleving op deze jonge leeftijd. Vroege tijdstippen, lang reizen? Voor de boys geen probleem. Ze zijn bovendien goed op elkaar ingespeeld, ze maken graag en snel een actie maar weten elkaar ook steeds beter te vinden en passen gericht naar elkaar. Af en toe vliegt er dan een schoen mee… Maar er wordt goed overgespeeld, de tegenstander wordt afgejaagd…ook met losse veters.

En die ene nederlaag? Ach, het mag de pret niet drukken. JO8-1 is een kampioensploeg gebleken; zowel binnen als buiten de lijnen.

0
X