Achilles heeft gelijk gespeeld in en tegen Silvolde. Na een ruststand van 1-1 werd het uiteindelijk 2-2 tegen de nummer drie in de stand.

Het begin was voor de thuisploeg met twee kleine kansen. Daarna een beter in het spel komend Achilles, wat in de 10de minuut een strafschop claimde na vasthouden van Stan Haanstra.  In de 26ste minuut de voorsprong voor Achilles. Een goede actie van Luuk Kuipers op het middenveld, een pass van Matthijs Hensens en Stan Haanstra die fraai scoorde. Kort daarna kreeg de thuisploeg wel een strafschop, na een overtreding buiten de zestien. De strafschop werd benut en de ploegen gingen rusten met 1-1, ondanks nog kansen voor David Modderman en Stan Haanstra.

Na de rust een prima spelend Achilles. Uit een hoekschop kopte Stef Beute Achilles weer naar een voorsprong, maar opnieuw kort daarna alweer de gelijkmaker.  Achilles ging op jacht naar de zege met soms vloeiende aanvallen. Grote kansen voor Wouter van der Molen (alleen voor de keeper), Stijn Bosma en Stan Haanstra leverden echter geen doelpunten op. Eindstand : 2-2.

Op de helft van de competitie vinden we Achilles terug op een mooie tweede plaats.

A.s. woensdag speelt Achilles een tussenronde in de beker. Thuis is dan derdeklasser ZNC uit Zuidbroek de tegenstander (20.00 uur).

Na de jaarwisseling een groepsuitje en oefenduels thuis tegen Alcides (13 januari, 20.00 uur) en thuis Harkemase Boys (16 januari, 20.00 uur).

De competitie start weer op 21 januari met een thuiswedstrijd tegen RKHVV. Daarna volgend nog oefenduels thuis tegen Winsum (23 januari, 20.00 uur) en Berkum  (8 februari).

 

Achilles 1894 :

Morten Otto, Casper Baas, Stef Beute, Luuk Kuipers, Tim Migchelsen, Wouter van der Molen, Remy Klaassens, Stijn Bosma, David Modderman, Matthijs Hensens, Stan Haanstra.

0
X