Achilles heeft de thuiswedstrijd tegen de nummer 4, Leonidas, met 1-0 gewonnen. Door het gelijke spel van SJC is Achilles de koploper tot op twee punten genaderd. Nog twee wedstrijden voor de winterstop en dan zal trainer Paul Weerman zijn doelstellingen wellicht moeten aanpassen. De gasten uit Rotterdam hadden meer balbezit en mochten tot de zestien hun gang gaan. In de zestien heerste het blok Stef Beute/ Luuk Kuipers met daarachter een rustig keepende Morten Otto. Achilles in de omschakeling met de beste kansen (Stan Haanstra, Matthijs Hensens en Stijn Bosma).

Achilles nam in de 31ste minuut de voorsprong. Een voorzet van Chris van Houten schampte het hoofd van Stijn Bosma en kwam bij Stan Haanstra terecht en deze scoorde beheerst. Vlak voor rust ging Stijn Bosma alleen op de keeper af, maar de keeper redde. Na de rust hetzelfde beeld. Leonidas onder aanvoering van de prima spelende middenvelder Zakaria Amrani mocht balbezit hebben tot de zestien. Verder dan een schot op de paal kwam Leonidas niet en de beter kansen waren weer voor Achilles. Maar met name Stijn Bosma had vanmiddag het vizier niet op scherp staan. Het bleef bij 1-0, een goede overwinning op een lastig te bespelen ploeg. Het was vandaag meer spannend dan fraai, maar het levert wel drie punten op.

A.s zaterdag speelt Achilles uit tegen SWZ Sneek (20.00 uur) en een week later uit tegen Silvolde (14.00 uur).

Achilles 1894
Morten Otto, Chris van Houten, Stef Beute, Luuk Kuipers, Tim Migchelsen, Wouter van der Molen (Rachid Traoré), Remy Klaassens, Stijn Bosma, David Modderman, Matthijs Hensens, Stan Haanstra (Jean Pierre N’Gouan)

0
X