Achilles heeft een puike prestatie geleverd door de trotse koploper SJC in eigen huis te verslaan. Na een 0-1 ruststand werd het een ruime dik verdiende 1-5 overwinning.

De Noordwijkers hadden dit seizoen nog niet verloren en dan komt een nederlaag steeds dichterbij. En dat was vandaag. Achilles speelde vanaf het beginsignaal als een echt team met de wilskracht om te winnen. De betere kansen waren dan ook in de eerste helft voor Achilles. Verdiend kwam de ploeg in de 38ste minuut op voorsprong. Een prima voorzet van Stijn Bosma werd door Ids Hannema hoog in het doel geramd.

Na de rust natuurlijk in eerste instantie druk van de thuisploeg. Dat zwakte al snel af, zeker nadat David Modderman een terugspeelbal onderschepte  en vanuit een moeilijke hoek binnenschoot. Twee minuten later kon Matthijs Hensens alleen op de keeper afgaan, hij koos voor een pass op Stan Haanstra die mocht afronden (0-3). Vlak daarop kwam SJC terug tot 1-3 en kreeg de ploeg een aantal corners. Achilles hield vrij eenvoudig stand en liep verder uit via goals van Matthijs Hensens (strak schot) en Jean Pierre N’Gouan (via en SJC-verdediger). Eindstand 1-5.

A.s. donderdag speelt Achilles de bekerwedstrijd uit tegen WVV (20.00 uur).
A.s. zondag speelt Achilles voor de competitie thuis tegen Leonidas (14.00 uur).

Achilles 1894 : Morten Otto, Chris van Houten, Stef Beute, Luuk Kuipers, Stijn Bosma, Youri Ploeger (Wouter van der Molen), Ids Hannema, Remy Klaassens, David Modderman, Matthijs Hensens, Stan Haanstra (Jean Pierre N’Gouan)

0
X