Achilles heeft zich na twee nederlagen hersteld in de Hoofdklasse. In Huissen werd het na een 0-1 ruststand een overwinning van 0-2 op RKHVV.

De thuisploeg had in de beginfase voorzichtig voetballend wat meer balbezit, maar kon zich geen kansen scheppen. Achilles had in die fase kansen voor Stan Haanstra (over) en Matthijs Hensens (naast). In de 26ste minuut kwam Achilles op voorsprong. Het was Stan Haanstra die na een fraaie actie zelf binnenschoot. Dezelfde Stan Haanstra kreeg na een lange pass van Remy Klaassens een mooie

kans voor 0-2, maar hij schoot in het zijnet. In de 35ste minuut redde Morten Otto met een reflex Achilles na een ver hard schot. Uit een vrije trap van Matthijs Hensens schoot Stef Beute vlak voor rust naast. Na de rust zakte het peil. Nog wat kleine kansen voor Achilles en een aantal corners voor de thuisploeg. In de 87ste minuut besliste Jean Pierre N’Gouan de wedstrijd door fraai in de kruising te schieten. Stan Haanstra schoot daarna alleen voor de keeper nog tegen de keeper aan. De thuisploeg, met oud-Achilliaan Sander Kooper in de basis, kwam verder ook niet meer in scoringspositie.

Verheugend te melden, dat Casper Baas na een langdurige blessure weer deel uit maakte van de selectie.

Achilles 1894 :

Morten Otto, Youri Ploeger, Stef Beute, Luuk Kuipers, Stijn Bosma, Wouter van der Molen, Ids Hannema, Remy Klaassens, David Modderman (Jean Pierre N’Gouan), Matthijs Hensens, Stan Haanstra.

A.s zondag speelt Achilles thuis tegen Hollandia (14.00 uur)

0
X