Na het succes in maart waar Achilles 1894 gastheer was voor het EK elite kwalificatie toernooi heren onder 19 met Justin Kluivert in de gelederen is Achilles 1894  dit keer gastheer voor het EK kwalificatie toernooi vrouwen onder 19 jaar.
Naast verschillende interland oefenwedstrijden is dit inmiddels het vierde EK kwalificatie toernooi bij Achilles 1894 op sportpark Marsdijk.

De deelnemende landen zijn:

Estland
Ierland
Letland
Nederland

De ploeg van KNVB-coach Jessica Torny speelt twee wedstrijden in Assen. Deze ploeg wist afgelopen zomer de halve finale te bereiken op het EK in Noord Ierland.  De andere wedstrijd van het Nederlands elftal wordt gespeeld in Harkema.

Het volledige programma bij Achilles 1894 ziet er volgt uit:

Woensdag 18 oktober   Nederland – Letland,    aanvang 19.00 uur
Zaterdag 21 oktober      Ierland – Letland,            aanvang 13.00 uur
Dinsdag 24 oktober       Ierland – Nederland,    aanvang 19.00 uur

De wedstrijden zijn allemaal gratis toegankelijk.
Op 24 oktober speelt het grote Nederlands vrouwenteam haar kwalificatie wedstrijd tegen Noorwegen in de Euroborg. Aangezien deze wedstrijd nagenoeg is uitverkocht hoopt de organisatie van Achilles 1894 dat er nog veel toeschouwers naar de Leeuwinnen van de toekomst komen kijken.
De definitieve selectie van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar voor het eerste EK-kwalificatietoernooi ziet er als volgt uit:

De selectie

Naam Club
Jamie Altelaar VV Alkmaar
Willënne ter Beek CTO Amsterdam
Kerstin Casparij VV Alkmaar
Eva van Deursen CTO Eindhoven
Caitlin Dijkstra CTO Eindhoven
Daphne van Domselaar FC Twente
Lisa Doorn CTO Amsterdam
Bente Jansen FC Twente
Fenna Kalma VV Heerenveen
Janou Levels CTO Eindhoven
Aniek Nouwen PSV
Marisa Olislagers CTO Amsterdam
Victoria Pelova ADO Den Haag
Quinty Sabajo CTO Amsterdam
Aukje van Seijst CTO Amsterdam
Joëlle Smits FC Twente
Noah Waterham CTO Amsterdam
Ashleigh Weerden FC Twente
Lynn Wilms CTO Eindhoven
Danique Ypema CTO Amsterdam

EK 2018 in Zwitserland

Zwitserland is de organisator van het EK 2018 voor vrouwen onder 19 jaar. Het EK vindt plaats van 18 tot en met 30 juli. Acht landen doen mee. Als gastland is Zwitserland automatisch verzekerd van deelname.

In de eerste kwalificatieronde zijn 48 landen verdeeld over twaalf groepen, waarbij de nummers één en twee zich plaatsen voor de tweede ronde. In deze tweede ronde komen 28 landen uit in zeven groepen. Alleen de zeven groepswinnaars gaan naar het EK in Zwitserland. De loting voor de tweede, en laatste, EK-kwalificatieronde is op 24 november.

Het EK voor vrouwen onder 19 wordt sinds 1998 jaarlijks georganiseerd door de UEFA. Afgelopen seizoen nam het Nederlands elftal voor de zevende keer mee aan het toernooi en strandde de ploeg in de halve finale. In 2014 werd de Europese titel veroverd.

 

0
X