Achilles zaterdag is de competitie vandaag goed begonnen. Nadat alle kruitdampen opgetrokken waren, stond er een 4-6 eindstand op het scorebord. Dat het publiek de grote winnaar was, was wel duidelijk. Lekker weer en veel goals. Doelpuntenmakers waren Michael Boersma, 3maal, Nando Frans, Eddy Koopman en Macro Kolhoop. Na een ruststand van 2-2 liepen de Assenaren in de 2de helft weg van de gastheren en wisten deze voorsprong, soms met het nodige kunst en vliegwerk, vast te houden.
Achilles begon de wedstrijd enigszins gewijzigd in vergelijking met de bekerwedstrijd van vorige week. Eddy Koopman keerde terug in de basiself en dit ging ten koste van Marco Kolhoop. Achilles had in het begin moeite met het spel van Zuidlaren. De thuisploeg, een bekende voor de roodhemden, vorig jaar begonnen beide teams hun bestaan (Zuidlaren als DSZ) in de prestatieklasse in de 5de Klasse E, heeft de beschikking gekregen over enkele voetballende middenvelders die veel vanuit de beweging speelden. Na enkele minuten kreeg de uitploeg hier vat op en begon steeds meer aan voetballen toe te komen. Met name de slag op het middenveld, de 2de bal, werd steeds gewonnen maar ook vanuit achteruit werden de aanvallers steeds aan het werk gezet. Toch was FC Zuidlaren dat op voorsprong kwam. Een valpartij van een van de voorwaartsen (een van de vele valpartijen in de gehele wedstrijd) , werd terecht overigens beloond met een strafschop. De voorsprong duurde niet lang, want 1 op 1 met doelman Mulsteege wist Michael Boersma zijn eerste doelpunt, na een schitterende pass van Darwyn Ricardo, op het scorebord te zetten. Even later kwam nummer 2 daarbij , toen Eddy Koopman diep gestuurd werd, de bal voor de goal breed legde en Boersma binnenschoot. Helaas kon deze voorsprong niet vastgehouden worden tot de rust. Half optreden achterin zorgde ervoor dat Zuidlaarder spits Boersma zijn 2de goal van de middag kon binnenschieten. Met deze 2-2 ruststand deed Achilles zichzelf eigenlijk tekort, gezien het aantal kansen wat de ploeg al miste. De ballen vlogen echter naast, over, in de handen van de doelman, maar werden vooral vaak afgevlagd voor buitenspel.
In de rust zetten trainers van der Kam en Schutter de puntjes op de spreekwoordelijke i en begonnen de mannen weer gemotiveerd aan de 2de helft. Al vrij snel was het Michael Boersma die zijn 3de goal op het scorebord zette en vlak daarna was het Nando Frans die oog in oog met de keeper overtuigend scoorde. FC Zuidlaren had wat meer balbezit en kwam enkele keren gevaarlijk door, maar door het ontbreken van scherpte, goede reddingen en soms wat geluk van doelman Tienkamp zorgde ervoor dat de stand in het voordeel van Achilles bleef. De 3-4 kwam echter wel op het scorebord, toen aanvoerder Abbingh de bal voor de uitkomende doelman Tienkamp wegschoot, waarna Zuidlaarder aanvoerder Wolters met een prima lob het net wist te vinden. Invaller Oostra zette daarna Koopman met een schitterende pass buitenkant voor alleen voor de goal en hier wist de topscorer van vorig seizoen wel raad mee. 3-5 en nog was de koek niet op. Een corner van de thuisploeg werd ingekopt, raakte de paal, maar de terugspringende bal kwam op het hoofd van een van de gastheren en zo was het vlak voor tijd weer 4-5. Een offensief van Zuidlaren volgde, maar een bal in de diepte werd op waarde geschat door een andere invaller, Marco Kolhoop, hij stelde zijn goal even uit, maar na tussenkomst van Oostra schoot Kolhoop uiteindelijk toch de 4-6 binnen en besliste zo definitief de wedstrijd.
Een mooie start voor het team van van der Kam en Schutter, die met prima spel goed gebruik maakte van de zwakke plekken van Zuidlaren en zichzelf eigenlijk vergat te belonen door het duel vroegtijdig op slot te gooien. Hierdoor bleef Zuidlaren in de wedstrijd en dat kan de gasten toch verweten worden. Toch was het gewoon een prima wedstrijd, tegen een Zuidlaren dat zich op enkele plekken ook prima heeft versterkt.  Ook bij de Assenaren enkele uitblinkers, waarbij ook Melvin Schoenmakers zich mocht rekenen. De middenvelder, tegenwoordig meer verdedigend spelend, maakte aardig wat kilometers en wist bovendien met enkele schitterende passes de aanvallers aan het werk te zetten. Aanstaande zaterdag wacht Achilles 1894 een thuiswedstrijd tegen Amicitia , dat vandaag met 2-1 wist te winnen van Lycurgus. Ook daar zien we alle supporters, net als vandaag in Zuidlaren, graag terug.
0
X