Achilles beleeft een prima start in de Hoofdklasse. Nu werd Jong Achilles ’29 na een ruststand van 4-0 met 8-2 nederlaag naar Groesbeek gestuurd.

Daar zag het in het begin niet naar uit, want de gasten begonnen frank en vrij aan de wedstrijd. Rond de 20ste minuut kantelde de wedstrijd. Nadat eerst een schot van Matthijs Hensens tot corner werd verwerkt, scoorde Stef Beute met een hard schot in de kruising uit de volgende corner. Vlak daarna mocht Matthijs Hensens alleen op de keeper afgaan en hij faalde niet. Toen binnen vijf minuten David Modderman en JP de stand op 4-0 brachten, konden de Roodbaadjes met een goed gevoel rusten.

Jong Achilles ’29 probeerde het nog wel na de rust, maar toen Matthijs Hensens in de 65ste minuut de stand naar 5-0 tilde, was het verzet definitief gebroken. Na eerst een treffer van de Groesbekers, liep Achilles 1894 verder uit naar 8-1 via treffers van Ids Hannema, Matthijs Hensens en Stan Haanstra.

Vlak voor tijd nog wat onderlinge Groesbeekse opwinding wie de strafschop mocht nemen voor de 8-2 uitslag.

A.s. zaterdag speelt Achilles opnieuw thuis. Dan is Purmersteijn de tegenstander (19.00 uur).

Achilles 1894 :

Morten Otto, Chris van Houten, Stef Beute, Luuk Kuipers, Tim Migchelsen, Wouter van der Molen, Ids Hannema (Remon Schutte), Remy Klaassens, David Modderman (Stan Haanstra), Matthijs Hensens, Jean Pierre N’Gouan (Stijn Bosma)

0
X