Achilles 1894 heeft zich vandaag na een prima wedstrijd geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Na de nederlaag tegen Veenhuizen en de winst tegen Nieuw Balinge konden de Assenaren zich met een overwinning op derdeklasser BSVV nog plaatsen (minimaal 2 goals verschil, en bovendien mocht Veenhuizen dan niet te dik winnen van Nieuw Balinge. Achilles won met 4-1 en door de 4-2 overwinning van Veenhuizen plaatsten de roodhemden zich op doelsaldo voor de volgende ronde. Voor de Assenaren scoorden Michael Boersma 2x, Marco Holkoop en zat2 speler Martijn Blomsma.
De thuisclub startte de wedstrijd in een gewijzigde opstelling door de vele blessures die de ploeg nu al kent. Thomas Horneman, Eddy Koopman, Ryan Saptenno, Bas Kloosterhuis en Justin van der Veen zitten op dit moment in de lappenmand en konden niet spelen. Hierdoor begon Michael Boersma in de spits. Voor Alex Kolhoop was het zijn debuut in de basis, hij kan terugkijken op een sterke pot. Dit gold overigens voor alle Assenaren, al leek dat in het begin nog niet zo. BSVV begon fel en probeerde de thuisploeg gelijk vast te zetten. In deze fase kwamen de gasten op voorsprong. Een goede voorzet vanaf de zijkant werd ingetikt bij de eerste paal. Hierna nam de thuisploeg het heft in handen en begon meer te voetballen. BSVV, dat ook enkele basisspelers miste, kwam weinig meer aan aanvallen toe. Het duurde niet lang voordat de kanteling in de wedstrijd ook op het scorebord te zien was. Eerst was het Michael Boersma, goed diep gestuurd, die 1 op 1 met de keeper als een echte spits ijskoud bleef en scoorde. Vlak voor rust was het Marco Rolkoop die vanuit een moeilijke hoek met 2 verdedigers om zich heen uitstekend raak schoot. Hierdoor ging de thuisploeg met een 2-1 voorsprong de rust in. In de rust niks dan lof voor de ploeg van van der Kam en Schutter, dat na de dramatische eerste helft van vorige week liet zien ook een goede eerste helft te kunnen spelen.
Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. De Assenaren in balbezit en het spel dominerend, terwijl BSVV loerde op de counter. Achilles bleef hard werken, was zuiver in de passing , de ploeg speelde gewoon een goede pot voetbal. Een schitterende goal van Michael Boersma betekende de 3-1, hij schoot van 25 meter de bal over de doelman van BSVV heen. Ondertussen kwam het bericht door dat Veenhuizen met 4-1 voorstond tegen Nieuw Balinge, dus had Achilles nog 1 goal nodig om door te gaan in de beker. Ondanks wat kleine kansen, lukte het pas 10 minuten voor tijd om deze goal te maken. Na een scrimmage voor de goal na een corner, was het uiteindelijk Martijn Blomsma die op de goede plek stond en de bal binnen tikte. Hierna kreeg de thuisploeg nog enkele kansen , maar het net werd niet meer gevonden. Het bleef bij 4-1 en nadat het bericht doorkwam dat Veenhuizen met 4-2 had gewonnen, bleek dus dat de thuisploeg als nummer 1 van de poule doorgaat naar de volgende bekerronde.
Aanstaande zaterdag gaat de competitie los, voor Achilles staat de wedstrijd tegen FC Zuidlaren op het programma.
0
X