Achilles heeft de goede start doorgezet in de Hoofdklasse. In en tegen Heerenveen werd na een 0-1 ruststand gewonnen met 1-3.

Na een aftastend begin kwamen er mooie doelrijpe kansen voor Achilles. In de 5de minuut schoot David Modderman een voorzet van Ids Hannema hard over. In de 18de minuut zette JP  Wouter van der Molen vrij voor de keeper. In plaats van zelf af te ronden legde hij de bal breed en was de kans weg. In de 24ste minuut haalde een Heerenveen verdediger de bal van de lijn na een strakke voorzet van Wouter van der Molen. Nadat in de 43ste minuut een prima schot van Matthijs Hensens door een reflex van de keeper slechts een corner opleverde, was het in de 44ste minuut wel raak. Stef Beute kopte een hoekschop van Matthijs Hensens binnen.

Toen na de rust Ids Hannema een pass van David Modderman verzilverde, leek de wedstrijd gespeeld. Uit het niets kwam de thuisploeg uit een vrije trap op 1-2. Daarna wel druk van Heerenveen met de lange bal. Dat leverde wel een aantal corners op maar geen grote kansen. De ingevallen Stan Haanstra besliste de wedstrijd in de 90ste minuut (1-3).

Achilles 1894 :

Morten Otto, Chris van Houten, Stef Beute, Luuk Kuipers, Tim Migchelsen, Wouter van der Molen, Ids Hannema (Youri Ploeger), Remy Klaassens, David Modderman (Stan Haanstra), Matthijs Hensens, Jean Pierre N’Gouan (Joost Bosma)

A.s. zondag speelt Achilles thuis tegen Jong Achilles ’29 (14.00 uur)

0
X