Achilles heeft de eerste zege behaald in haar rentree in de Hoofdklasse. Thuis werd na een 0-0 ruststand gewonnen met 2-0 van SDO uit Bussum.

De gasten kregen in de eerst minuut een aardige kans, maar een prima sliding van Luuk Kuipers voorkwam erger. Over de eerste helft kunnen we kort zijn.  Matig voetbal van beide kanten zonder grote kansen.

Na de pauze een aantrekkelijker duel, waarin Achilles in de  54ste minuut de score opende. Een pass van Tim Migchelsen zette JP aan het werk. Zijn actie op de achterlijn was fraai en zijn voorzet werd van dichtbij ingetikt door David Modderman. Daarna druk van de gasten, maar meer dan een aantal hoekschoppen leverde dat niet op. De betere kansen waren nog voor Achilles in de omschakeling.  Nadat de ingevallen Stan Haanstra een kans had gemist, stelde hij toch in de slotminuut de zege veilig.  SDO gaf veel ruimte weg en Stan kon alleen voor de keeper beheerst scoren.

Achilles 1894 :

Morten Otto, Chris van Houten, Luuk Kuipers, Stef Beute, Stijn Bosma (Tim Migchelsen), Wouter van der Molen, Rachid Traoré (Ids Hannema), Remy Klaassens, David Modderman (Stan Haanstra), Matthijs Hensens, Jean Pierre N’Gouan

A.s. zaterdag speelt Achilles uit tegen vv Heerenveen (19.30 uur).

A.s. dinsdag speelt Achilles de oefenwedstrijd uit tegen HHC Hardenberg (20.00 uur).

0
X