Het eerste zaterdagelftal van Achilles 1894 heeft vandaag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Thuis werd na een 0-1 ruststand met 4-1 gewonnen. Dat dit niet gemakkelijk ging, is een understatement. De eerste helft leek nergens op, de passing was dramatisch, de aannames slecht en alle ideeën pakten verkeerd uit. Uiteindelijk herstelde de ploeg in de 2de helft, waardoor de kans op een vervolg in de beker nog altijd aanwezig is.

Op het kunstgras van Sportpark Marsdijk begonnen de roodhemden (tegen een Nieuw Balinge dat gehuld was in het ‘babyblue’ van Achilles, uitshirts vergeten) zonder onder andere Thomas Horneman. De middenvelder liep vorige week een blessure op in het bekerduel tegen Veenhuizen, waardoor hij de komende weken uitgeschakeld is. Of de thuisploeg hierdoor in de war was, of dat dit kwam door onderschatting is de vraag, feit is wel dat de eerste helft omschreven kan worden als een van de slechtsten van het bestaan van Achilles zaterdag 1 als prestatieteam. Passes kwamen niet aan, duels werden niet gewonnen en elke bal sprong van de voet alsof er elektriciteit op de voeten stond. Hierdoor ging het ook terecht met een achterstand de rust in. Een afstandsschot was doelman Tienkamp te machtig, nadat de speler van Nieuwe Balinge ook wel heel vrij mocht uithalen.

In de rust was het aan trainers van der Kam en Schutter om de ploeg weer scherp te krijgen. Met enkele wijze Cruyffiaanse gezegden bleek dit prima te zijn gelukt.
De roodhemden begonnen scherp aan de 2de helft. Passjes kwamen aan, er werd goed druk gezet en er werd weinig meer weggegeven. Het was een kwestie van tijd tot dit ook op het scorebord tot uiting kwam. In de 52ste min kreeg Eddy Koopman op de punt van de 16 aangespeeld, glipte langs een tegenstander en schoot uitstekend in de verre hoek binnen. 3 Minuten later was het al 2-1. Koopman werd in de diepte aangespeeld, legde de bal terug op Johan Brokaar die vervolgens keurig binnenschoot.

Even later werd het duel definitief in het slot gegooid, toen Koopman op de rand van buitenspel werd aangespeeld, ditmaal de scheids het vlagsignaal van de grensrechter niet geloofde en Eddy beheerst de 3-1 binnenschoot. Bij Nieuw Balinge waren de krachten weg en de de Assenaren kwamen niet meer in gevaar. Vlak voor tijd zette Martijn Oostra de eindstand op het bord. Op een voor hem ongekende manier, gewoon met binnenkant voet in plaats van de standaard buitenkant, wist hij de doelman te verschalken.

Een prima overwinning, door een goede 2de helft, wat ervoor zorgt dat Achilles zelfs nog kans heeft om de volgende ronde in de beker te bereiken. Hiervoor moet BSVV volgende week verslagen worden, terwijl Veenhuizen niet te dik van Nieuw Balinge mag winnen (liefst zelfs puntverlies). Kortom, de Assenaren moeten flink aan de bak, maar dat levert de ploeg van van der Kam en Schutter een mooie uitdaging op!

0
X