Achilles heeft in de eerste competitiewedstrijd gelijk gespeeld tegen DHC. In Delft werd het na een ruststand van 1-2 een 2-2 eindstand.

Het werd een vermakelijke pot voetbal. De thuisploeg met meer balbezit en Achilles met een hecht collectief gevaarlijk in de omschakeling.Voor Achilles leverde dat in de 10 de minuut een kans op voor Stan Haanstra (redding keeper) en in de 12 de minuut de voorsprong. Een pass van Stan Haanstra bereikte Matthijs Hensens die de keeper omspeelde en scoorde. Beide ploegen kregen daarna kansen en het was in de 39 ste minuut dat JP een pass van Wouter van der Molen afrondde met een zeer fraaie lob (0-2). Dat leek ook de ruststand te worden, maar de thuisploeg kwam in de 45 ste minuut uit een hoekschop terug tot 1-2.

In de tweede helft een aanvallende thuisploeg, die twee kansen niet benutte. David Modderman had in de 80 ste minuut de wedstrijd kunnen beslissen, maar schoot over. In de 85 ste minuut kwam DHC verdiend langszij (2-2). Toch een mooi punt voor Achilles bij de rentree in de Hoofdklasse.

Achilles 1894 :

Morten Otto, David Modderman, Luuk Kuipers, Remy Klaassens, Stijn Bosma, Remon Schutte (Youri Ploeger), Rachid Traoré, Wouter van der Molen (Ids Hannema), Jean Pierre N’Gouan, Matthijs Hensens, Stan Haanstra (Chris van Houten)

A.s. zondag speelt Achilles thuis tegen SDO uit Bussum (14.00 uur)

0
X