Achilles heeft haar eerste oefenwedstrijd gewonnen. Op het toernooi in Staphorst wonnen de mannen van trainer Paul Weerman met 4-2 van een combi-selectie van HHC Hardenberg 1 en 2.

Al na 4 minuten nam Achilles een voorsprong. Een strakke voorzet van Matthijs Hensens werd fraai afgerond door Stijn Bosma. Stijn Bosma scoorde ook de 2-0, na slordig verdedigen van HHC (2-0). HHC kreeg geen grote kansen en de 2-1 viel dan ook uit het niets. Een vrije trap werd in de 41ste minuut direct binnen geschoten. Rust : 2-1.

Achilles begon ook goed in de tweede helft. Een snelle uitbraak, voorzet Stan Haanstra en Matthijs Hensens zette de 3-1 op het mooie scorebord. HHC scoorde in de 68ste minuut 3-2, maar verder kwam de ploeg niet. In de  slotseconden gooide Jean Pierre N’Gouan de wedstrijd in het slot.

Eindstand 4-2.

Achilles begon met de volgende opstelling : Morten Otto, Youri Ploeger, Stef Beute, Luuk Kuipers, Tim Migchelsen, Youri Schuur, Rachid Traoré, Joost Bosma, David Modderman, Matthijs Hensens en Stijn Bosma. In de rust wisselde Paul Weerman zes maal en speelden Chris van Houten, Stan Haanstra, Remon Schutte, Casper Baas, Wouter van der Molen en Jean Pierre N’Gouan de gehele tweede helft.

De geblesseerden Daniel Sanafikhah, Remy Klaassens en Ids Hannema bleven aan de kant, evenals keeper Renzo Hemmes, die woensdag in de basis start.

A.s. woensdag speelt Achilles in Staphorst tegen HZVV (20.00 uur).

0
X