Afgelopen donderdag (13 juli) om 19:00 uur was het dan zover. Op Sportpark Zwanenveld (DZOH) vond de unieke wedstrijd tussen het Drents Verbond All Star Team en FC Emmen plaats. 22 Drentse voetballers, de gehele selectie van FC Emmen, 1200 toeschouwers, drie nieuwe Drents Verbond-leden en heel veel enthousiasme en plezier. Het eenjarig jubileum van het Drents Verbond was één groot (voetbal)feest.

Er was vanaf 18:00 uur van alles te doen op Sportpark Zwanenveld. In de businessclub van DZOH luisterden genodigden, sponsoren en bestuursleden van de Drents Verbond verenigingen aandachtig naar Henk Klaver, terwijl Martin Drent het Drents Verbond All Star Team voorbereidde op de speciale wedstrijd.

Om 19:00 uur brak het spektakelstuk los. Er was nog geen halve minuut gespeeld. Maar toen had het Drents Verbond All Star Team al met 1-0 voor moeten staan. Het was dat Kjell Scherpen (keeper van FC Emmen) na een halve minuut gespeeld te hebben in de weg lag, want anders waren de 1200 toeschouwers direct beloond voor hun komst. Uiteindelijk gingen beide teams rusten met 1-1. Thijs Dallinga scoorde de 1-0, terwijl Stan Haanstra (Achilles 1894) het Drents Verbond All Star Team na een half uur op gelijke hoogte zette.

In de rust was het volgende mooie moment daar. De voorzitters van SC Erica, Drenthina en VV Sleen zette in de businessclub van DZOH samen met Ben Haverkort (nieuwe directeur van FC Emmen) en Rinze Savenije (Raad van Advies) hun handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst ten behoeve van het Drents Verbond. Wederom een mooi teken van een positieve ontwikkeling voor het Drents Verbond!

Het tekenmoment was nog niet ten einde en de tweede helft stond alweer op het punt van beginnen. Met een compleet nieuw elftal begon het Drents Verbond All Star Team aan de tweede helft. Zij boden de eerste selectie van FC Emmen prima weerstand. Toch was het FC Emmen dat er met de winst van door ging. De selectie van trainer Dick Lukkien liep uit naar een comfortabele 1-4 via twee goals van Cas Peters en een schitterend afstandsschot van Youri Loen.

Na afloop van de wedstrijd besloten alle selectiespelers van het Drents Verbond All Star Team, de toeschouwers en de bestuursleden van de Drents Verbond verenigingen de viering van het eenjarig jubileum door te zetten in het hoofdgebouw van DZOH. Het was nog (lang) erg gezellig op Sportpark Zwanenveld!

Voor de liefhebber
Voor de wedstrijd bracht het Drents Verbond in samenwerking met FC Emmen een speciaal programmaboekje uit. Bent u nog niet in het bezit van dit collectorsitem, maar wilt u toch graag een boekje ontvangen? Stuur dan een mail naar drentsverbond@fcemmen.nl Het Drents Verbond heeft nog enkele boekjes over en deelt deze graag!

0
X