Wat een topdag, wat een sfeer èn wat een mensen!

Zondag 18 juni jl. vond de tweede editie van het Achilles 1894 Voetbalfestijn plaats; een open dag voor leden en niet-leden. Op het festijn werden alle facetten van Achilles 1894 verenigd. Sportpark Marsdijk was feestelijk aangekleed met rood-zwarte vlaggen, tenten, kraampjes en ballonnen. Bij de entree stonden twee rode skytubes te wapperen in de wind. Het beloofde een zonnige, warme dag te worden, dus de jerrycans met water en bekertjes stonden her & der door het park verspreid.

Hoewel de dag officieel om 11 uur begon met een 3×3 Vriendjes Toernooi, druppelde de eerste enthousiaste jeugd al rond 10 uur binnen. Aanmelden kon bij de kraam van het jeugdbestuur van Achilles 1894. De allerjongste leden van JO9 trapten het toernooi af. Ze werden aangemoedigd door ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s. Daarna was de jeugd van JO11 aan de beurt, gevolgd door JO13. In totaal 95 jonge leden en hun vriendjes deden mee aan het Vriendjes Toernooi. Een hoge opkomst, waar we zeer trots op zijn.

Rond het middaguur ging het horecaplein open. Er werden drankjes, snacks en ijs van Bakkerij Fledderus verkocht voor 1 euro per stuk. Alleen de overheerlijke supersaté kostte het dubbele. Het was z’n prijs meer dan waard.

Na het Vriendjes Toernooi ontvingen alle deelnemers een Achilles 1894 vaantje voor hun sportieve presentatie en begon de verkoop van loten voor de superloterij. Maar liefst drie keer was er een prijzenronde met gesponsorde prijzen. Hoofdprijzen waren het uit- en thuisshirt van FC Groningen en een gesigneerd shirt van Jong Oranje. Andere prijzen waren bloemen, een Weber barbecue van Gamma Assen, bonnen o.a. voor Niels Autowasstraat, Joy Time, Snackbar Jongman, Bioscoop De Nieuwe Kolk, een diner bij Van der Valk Assen, Nicky’s Fashion en Vishandel Schuitema. Winkeliers uit winkelcentrum Marsdijk en vaste sponsors van Achilles hebben prijzen gesponsord. In totaal waren er drie verlotingen, tientallen prijzen en vele winnaars.

Op het hoofdveld werden na de middag de teams en trainers van Achilles 1894 1 en zaterdag 1 voor volgend seizoen door stadionspeaker Henk Krans gepresenteerd aan het enthousiaste publiek. Na de presentatie speelden beide teams in gemixte samenstelling een unieke wedstrijd tegen elkaar. Jong en oud kwamen naar de wedstrijd kijken.

Aan het eind van de middag werden op het hoofdveld alle jeugdkampioenen gehuldigd voor een volle tribune door het bestuur van Achilles 1894. De spelers van Achilles 1 en Zaterdag 1 vormden een erehaag. Daarna was het tijd voor de barbecue. De dag werd afgesloten met een vrijwilligersborrel voor alle vrijwilligers van de club.

Het Achilles 1894 Voetbalfestijn werd samen met ruim 25 vrijwilligers georganiseerd. En er kwamen 825 mensen naar Sportpark Marsdijk voor een gezellig (voetbal)feest! Wij zijn trots op onze mooie club en hebben genoten van deze dag, jullie hopelijk ook!

BEDANKT VRIJWILLIGERS & SPONSORS

Zonder jullie hulp hadden we het niet kunnen organiseren.

De lijst met sponsors in willekeurige volgorde:

FC Groningen FC Emmen | Jong Oranje | KNVB | Vleesgilde Assen | GAMMA Assen | Niels Bedden | Anjo Jager | Hanos | Niels Autowasstraat | Vishandel Schuitema | Voetbalacademie Noord | Joyce Hairfun | Van der Valk Hotel Assen | De Koning IJzerwaren | Bioscoop De Nieuwe Kolk | Joy Time | Fanmarkt.nl | BOX14 | W&G Poelier

Vanuit winkelcentrum Marsdijk deden mee:

Nicky’s Fashion | Bakkerij Fledderus | Zuivelboerderij | Bruna | Mega Flora | Mitra | Kemkers, de echte Groenteman | Snackbar Jongman

0
X