Einde seizoen 2016-2017 & start seizoen 2017 – 2018

Nog een aantal weken en het seizoen 2016 – 2017 zit er op. Als Technische Commissie Jeugd en Jeugdcommissie hopen wij dat alle spelers en speelsters een plezierig maar ook leerzaam en uitdagend seizoen hebben gehad  begeleid en ondersteund door onze enthousiaste teamleiders en jeugdtrainers.

De structuur en samenstelling van de TCJ is in het afgelopen seizoen gewijzigd. In overleg met de Jeugdcommissie is er gekozen voor een model waarin ieder commissielid verantwoordelijk wordt voor een leeftijdscategorie op voetbaltechnisch gebied. Op deze manier ontstaan er korte lijntjes (communicatie) tussen trainers, teamleiders, spelers, speelster (ouders) en het commissielid. Ook is het commissielid beter in staat om wedstrijden en trainingen te bezoeken van alle teams uit de leeftijdscategorie. Om het iedereen zo aangenaam mogelijk te maken binnen onze vereniging kunnen zij natuurlijk niet zonder de steun van en samenwerking met onze leeftijdscoördinatoren.  Meer over de samenstelling en verantwoordelijkheden van de TCJ, Jeugdcommissie en leeftijdscoördinatoren wordt uitgelegd op de ouder- en spelersbijeenkomsten in juni/juli en zal worden gepubliceerd op de website.

Als TCJ en Jeugdcommissie kijken wij al weer vooruit naar het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin er in het jeugdvoetbal veranderingen gaan plaats vinden met als doel pupillen op een plezierige leerzame wijze “voetbal” te laten spelen. In de bijlagen staan de veranderingen omschreven. Achter de schermen zijn wij  in samenwerking met de KNVB al maanden bezig om dit in goede banen te leiden. Zo is het Technisch Beleid herschreven en aangepast naar de huidige situatie en de komende ontwikkelingen in de toekomst. Wij zijn 6 maanden geleden ook gestart met een interne cursus verzorgt door de KNVB over het begeleiden van jeugdtrainers door ervaren trainers binnen de vereniging. Dit proces loopt in het seizoen 2017 – 2018 gewoon door.  De speeldagenkalender is veranderd waardoor er later gestart wordt met de bekercompetitie en de reguliere competitie. In de bijlagen de speeldagenkalender voor het seizoen 2017 – 2018.   Start bekercompetitie in het weekend van 2-3 september en start competitie in weekend van 23-24 september.

Sportpark gesloten / open

De grasvelden zijn vanaf 5 juni niet meer bespeelbaar. Het sportpark is gesloten vanaf maandag 19 juni. Wanneer het sportpark weer open gaat is nog niet helemaal duidelijk, maar dit zal ongetwijfeld in de eerste of tweede week van augustus zijn. Wanneer hier nieuws over is wordt dit gepubliceerd.

Trainingen

De reguliere trainingen gaan door t/m vrijdag 9 juni. Een aantal teams heeft in onderling overleg al besloten om minder of helemaal niet meer te trainen, maar er kan dus getraind worden tot 9 juni.

11 vs 11

Alle spelers en speelsters uit het geboortejaar 2006 gaan in juni nog wedstrijden spelen op een groot veld en krijgen speluitleg i.s.m. de scheidsrechterscommissie van de vereniging. Wanneer de data hiervoor bekend zijn wordt dit naar iedereen gecommuniceerd.

Trainingen nieuwe teams

Er is de mogelijkheid om tot sluiting van het sportpark gebruik te maken van het kunstgras voor selectie- en wedstrijdteams.

Daarnaast komt er een rooster voor de periode richting de zomervakantie waarin de vereniging spelers en speelsters de mogelijkheid willen bieden om 1 keer per week te blijven voetballen en in de eigen leeftijdscategorie lekker partijtjes te spelen o.l.v. jeugdtrainers. Dit schema komt voor maandag 19 juni op de website.

Start trainingen nieuwe seizoen / trainingsrooster

De selectieteams kunnen vanaf openstelling sportpark starten met de trainingen. Dit wordt binnen het eigen team gecommuniceerd. In de praktijk zal dit niet veel afwijken met start trainingen wedstrijdteams. Mede door de latere start van de beker- en reguliere competities.

De trainingen voor alle teams starten in week van maandag 4 september. In deze week gaan basisschoolkinderen ook weer naar school en hebben teams 3 weken de tijd voor de start van de competitie om te trainen en oefenwedstrijden spelen. Wanneer teams eerder willen starten kan dit in overleg met TCJ natuurlijk altijd.

Trainingsrooster

Het trainingsrooster wordt in de komende periode samengesteld en zal in de komende periode tot de  schoolvakantie gepubliceerd worden.

Teamindelingen 2017 – 2018

Dit  proces is het hele huidige seizoen al aan de gang en het streven van de TCJ is om dit in het weekend van 9 – 11 juni te publiceren.

Inname kleding en materialen

Zie schema op 322 en onder mededelingen op de website.

Zijn er nog eventuele vragen/opmerkingen. Graag deze dan richten tot de leeftijdscoördinator van jouw leeftijdscategorie. Wanneer het over kleding/materialen gaat contact zoeken met de kledingcommissie.

Technische Commissie Jeugd

Bijlagen

0
X