Zaterdag 27 mei stonden we om 7.30 uur klaar met de hele club (spelers, leiders en ouders) voor vertrek naar Leovardia in Leeuwarden.

Er stond een twee daags toernooi op het programma. Helaas kon niet iedereen van de partij zijn en was er een geblesseerde, maar Jorrit, Jasper en Bas van JO15-1 wilden graag aanschuiven bij dit sportieve weekend. En daar waren we heel blij mee !

Na een korte rit (zeker als je Pijnacker gewend bent!) kwamen we met elkaar aan, en stond er al vrij snel de eerste wedstrijd op het programma. Dus de ouders gingen even koffie halen en de spelers en leiders inspecteerden alvast de slaaplocatie (tent 6) en werden de tenues aangetrokken.

Als eerste stond op het programma Leovardia C1 een ploeg die in de competitie 3e divisie speelde. Dus ja dat zou best een zware dobber worden. Maar niets was minder waar. De heren wisten zich kranig te houden en verloren de wedstrijd weliswaar, maar met 1-0.

Na de wedstrijd was het tijd om de tent in te richten. Iedereen creëerde zich een plekje, snoep werd gecontroleerd en al driftig geruild en genuttigd. En natuurlijk werden de andere teams aanschouwd, en ja dan met name de meidenteams !!!  Ondertussen waren de leiders en ouders aan het genieten van het prachtige weer en werd er toch duidelijk de conclusie getrokken dat leidster Sandy de mooiste tent (plek) had geregeld !!

Om half 12 mochten de mannen weer aan de bak. Tegen Nieuwe Niedorp C1 ze speelden 3e klasse in de competitie. Hier waren we toch wel even het spoor bijster leek het wel. Het kwam niet zo uit de verf als zou moeten en het leek of de warmte begon toe te slaan. Maar goed wat het ook  was, het ging niet goed. De wedstrijd eindigde in een 3-1 nederlaag. Helaas !!!

Overigens even tussendoor, wat had Leovardia alles TOP geregeld !!!

Er was even weer tijd om het een en ander te doen. De een ging gewoon door met voetbal, de ander zocht de “verkoeling”van de tent op. Uiteraard werd de snacktent aangedaan voor de nodige versnaperingen. Ook kwamen de zonnebrandflessen weer te voorschijn en werd er genoten van de zon al dan niet in de schaduw.

Wat ook op het programma stond, was een groepsfoto, het team kon zich melden en de fotograaf ter plaatse zorgde voor een leuke herinnering !!  Vanuit hier was het weer klaarmaken voor wedstrijd nummer 4. Op het programma stond Victoria Obdam C1. In het voorjaar kampioen geworden en in het najaar in de middenmoot geëindigd in de 2e klasse. Ook nu wisten de heren een mooie pot te spelen en stand te houden. Aan beide kanten wisten de spelers het net een keer te raken en het eindigde dan ook met een 1-1 gelijke stand.

Ondertussen sloeg de warmte en de vermoeidheid wel toe, en had men het ook toe aan de laatste wedstrijd. Dit was tegen Deventer C2  2e klasse geëindigd in de middenmoot. Bij aankomst bij het veld bleek het programma nogal te zijn uitgelopen. Dus dat werd een tijdje hangen in de schaduw en kijken naar een potje damesvoetbal. Ach de boys vermaakten zich wel hoor !!!

Ondanks de warmte gingen de heren er nog even flink tegenaan. Wat dan ook resulteerde in een 2-0 voorsprong. Tot vlak voor het eind we een penalty tegen kregen. Onze keeper had hem bijna, maar het mocht niet baten. Daarna werd er afgefloten en sloten de mannen de eerste dag af met winst 2-1 !! Dat was natuurlijk een heerlijk gevoel.  Uiteindelijk was de 3e plaats gehaald en konden ze gaan genieten van de avond.

Ouders vertrokken richting Assen, op een tweetal moeders na die de traditie in ere hielden en lekker gingen overnachten in het hotel ! Moeder Sylvia was zo lief alle bezwete shirts mee te nemen om ze vervolgens de volgende morgen weer fris gewassen te kunnen overhandigen ! TOP !

De jongens en de drie leiders konden aanschuiven in de feesttent voor de warme maaltijd. Nasi/Bami/Macaroni etc. Prima voor elkaar, maar viel niet bij iedereen in goede aarde. Dus om te zeggen dat er flink gegeten was ??!! Mwhaa !! Om acht uur zou er een zeskamp zijn maar deze is door de organisatie afgelast ivm de warmte. Maar de schuimparty later op de avond ging uiteraard wel door. Daar hebben de heren dan ook wel even hun gezicht laten zien. Een aantal zijn in het schuim beland, en anderen wisten de aandacht van de dames te trekken, hoorden we later !

Onze drie leiders hadden toch rond 22.30 uur  bedacht dat er maar weinig was gegeten en dat de heren vast nog wel at zouden lusten. Besloten werd hiervoor pizzeria in te schakelen. Met als gevolg een smaakzame verassing voor de boys om 23.00 uur. We begrepen dat binnen 15 minuten 10 pizza’s met smaak werden verorberd door een dankbaar groepje heren.  Super actie leiders !!!!!  Gelukkig werd er ook nog wel een beetje geslapen die nacht, en kon men de volgende ochtend weer “fris en fruitig”aan de dag beginnen.

Na het ontbijt in de feesttent kwamen de eerste ouders alweer binnen druppelen en werden de meeste spullen alweer naar de auto’s gebracht. Hier was wel tijd voor omdat de eerste wedstrijd pas om 10.50 uur werd gespeeld.

Ik moet jullie even onthouden van de tegenstanders deze dag, die heb ik helaas niet paraat, maar er stonden deze dag nog 3 wedstrijden op het programma. De eerste twee wedstrijden bleven gelijk 0-0 en 1-1 en de laatste wedstrijd moest helaas gespeeld worden zonder wissels. Er waren inmiddels een aantal blessures. De laatste wedstrijd werd er nog flink gestreden, erg knap na zo’n verhit en vermoeiend weekend. Helaas werd er door een knullig doelpunt net verloren met 1-0. Maar dat mocht de pret niet drukken. De heren hadden het nog steeds naar de zin. De laatste spullen werden opgeruimd en alles ging in de auto. Het wachten was nog op de laatste hindernis: De prijsuitreiking !

De heren hadden een mooie 6e plaats behaald, dus dat was super mooi.  Maar bovenal hadden ze een topweekend gehad met elkaar.  Leovardia had alles super voor elkaar, echt een aanrader voor Achilles hier met meer teams gebruik van te gaan maken !

Ronald, Anne Jan en Sandy super bedankt voor de gezelligheid en de goede zorgen voor onze boys van JO15-2 !!

 

0
X