16e Achilles 1894 / AH Hillenga Voetbalclinic: het was weer genieten!!

De 16e editie van de Achilles 1894 voetbalclinic (25 en 26 mei) is wederom een groot succes geworden. Ruim voor 13:00 uur (de inloop was vanaf 13:00 uur) stonden de eerste deelnemers al te wachten om naar binnen te mogen. Na aanmelding konden ze naar de kleedkamer waar hun kleding en een mooie bal al klaar lag. Net als de afgelopen jaren had de organisatie weer gezorgd voor mooie voetbaltenues. Om 13:30 uur werden alle deelnemers per team het hoofdveld van Achilles 1894 opgeroepen en werden ze aan het massaal toegestroomde publiek voorgesteld door stadionspeaker Jordi Hakkeling. Na het openingswoord van de jeugdvoorzitter van Achilles 1894 Ilja van der Heide werd er nog een groepsfoto gemaakt en daarna konden de trainingen beginnen. Onder leiding van diverse trainers uit Zaterdag 1 en Zondag 1 werden verschillende trainingsvormen doorlopen. Om 17:00 uur stonden de door diverse ouders gebakken pannenkoeken klaar voor de deelnemers van JO09 en JO11. Na het eten gingen ze snel weer naar buiten voor een toernooi. De deelnemers van JO13 en JO15 gingen om 17:45 uur pannenkoeken eten. Daarna vertrok JO13 naar de Bonte Wever om heerlijk te gaan zwemmen. JO15 vertrok voor een boksclinic onder leiding van Reint Schaafsma.

Na het toernooi van JO09 en JO11 stond er voor hen nog een bingo onder leiding van Jordi Hakkeling op het programma. Er werd gestreden om diverse leuke prijzen. Soms was de teleurstelling groot als de kaart nog net niet vol was en er met een nieuwe ronde begonnen werd. Aan het einde van de bingo mochten alle kinderen die niks gewonnen hadden toch nog een prijsje uitzoeken uit de grabbelton, zodat niemand met lege handen naar huis ging. Rond 21.00 uur gingen de kinderen moe maar voldaan naar huis. Voor de JO13 en JO15 ging het programma nog even door. Na het zwemmen en de boksclinic volgde er nog een voetbalquiz. Deze werd gewonnen door team Aubameyang. Rond 23:00 uur was de quiz afgelopen en konden ook de oudste deelnemers naar huis.

 

De volgende ochtend verzamelde iedereen zich weer om 8:00 uur bij Achilles 1894. Na het voorlezen van het rijschema, vertrok een lange kolonne met auto’s naar Joytime in Grolloo. In Grolloo werd de hele ochtend geklommen en geklauterd. Voor elke leeftijdscategorie was er een uitdagend programma in elkaar gezet. Rond 11.45 uur vertrok de hele stoet weer richting Achilles 1894, waar een overheerlijke lunch klaar stond. Er werd weer goed gegeten door iedereen. Na de lunch kon iedereen weer naar buiten. Alle groepen gingen aan de gang met een voetbalvariant van ‘minute to win it’ en diverse toernooivormen. Vanwege de warmte was er ook ruimte voor water en ijs. Na afloop van dit onderdeel van de clinic konden we overgaan naar de ‘grande finale’: het voetballen tegen de papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes. Een onderdeel waar door veel kinderen erg naar uitgekeken werd. Toch zag je dat ook de vermoeidheid inmiddels wel toesloeg. Mede natuurlijk door het fantastische weer. Gelukkig wisten de kinderen in de meeste gevallen de familieleden wel te verslaan! Toen ook hiervan de laatste wedstrijden afgelopen waren ging iedereen naar de tribune. Daar werden alle teams en teamleiders nog 1 keer op het veld geroepen. Omdat er bij een clinic geen verliezers zijn maar alleen maar winnaars, ontvingen alle deelnemers een prachtige medaille en een goody bag, beschikbaar gesteld door AA drink en AH Hillenga. De foto’s die ook dit jaar weer door Ria Westerbeek waren gemaakt, waren ’s ochtends al naar alle deelnemers gemaild. Aan het einde van de Achilles 1894 voetbalclinic wordt altijd een hele grote beker uitgereikt aan de deelnemer die zich tijdens de clinic van zijn beste kant heeft laten zien en zich zeer goed en gedisciplineerd heeft gedragen. Deze beker wordt de ‘that’s my boy’-trofee genoemd en de winnaar hiervan mag de beker een jaar thuis houden. Dit jaar is de beker gegaan naar de grootste pechvogel van de clinic, nl. Jarno Dolfing. Jarno kreeg op de vrijdagmiddag een bal ongelukkig op zijn hand. In het ziekenhuis bleek dat hij zijn pols heeft gebroken. Jarno, we wensen je heel veel sterkte en hopen dat je snel weer hersteld bent.

Hierbij wil ik graag iedereen bedanken die deze voetbalclinic mogelijk heeft gemaakt. Als organisatie krijgen wij vaak complimenten over de voetbalclinic, maar wij kunnen het natuurlijk niet alleen. We  hadden dit jaar 23 teamleiders en enkele coördinatoren, die de kinderen 2 dagen begeleid hebben. Daarnaast hebben er diverse mensen geholpen in de kantine, bij het pannenkoeken bakken en bij het vervoeren van de kinderen naar de verschillende locaties.

Daarom: kantinehulpen, teambegeleiders, pannenkoekenbakkers, vervoerders, ouders, kinderen: ONTZETTEND BEDANKT!! Een speciale dank voor Ria Westerbeek voor het maken van de prachtige foto’s, voor Jordi Hakkeling voor de presentatie van de parade en de bingo en voor Ronald Kor voor de presentatie van de afsluiting.

Daarnaast wil ik graag nog de sponsoren bedanken die ons financieel of met producten gesteund hebben:  AH Hillenga, EM Sporting, Bakkerij Fledderus Hooghalen, Joytime Grolloo en AA Drink: ONTZETTEND BEDANKT!!

PS: Als het goed is hebben alle deelnemers de foto’s inmiddels ontvangen. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je een mail sturen naar janet74@home.nl.

25 en 26 mei 2017

Geplaatst door Achilles 1894 op zondag 28 mei 2017

0
X