Afgelopen zaterdag is Achilles 1894 kampioen geworden van de 5de klasse E! Met nog 1 wedstrijd te gaan is de ploeg niet meer te achterhalen en mag het volgend seizoen uitkomen in de 4de klasse. Het kampioenschap werd op overtuigende wijze binnengehaald, tegenstander Erica’86 werd met maar liefst 12-0 verslagen. Voor de Assenaren scoorden Michael Boersma en Eddy Koopman beide 3x, Björn Abbingh, Darwyn Ricardo, Melvin Schoenmakers, Tom Folkersma, Thomas Horneman en Erica maakte nog een eigen goal.

Onder schitterende omstandigheden werkte Achilles de kampioenswedstrijd af. Het was heerlijk weer en alle randzaken waren fantastisch geregeld. Zo kwamen beide elftallen met F- pupillen van Achilles het veld op en was er veel publiek, waaronder ook burgemeester Marco Out. Dat Achilles een maat te groot was voor Erica bleek al snel. De aftrap werd genomen, Björn Abbingh zette met een lange bal Darwyn Ricardo aan het werk, maar deze bal werd gelijk tot corner gekopt. De corner werd voorgegeven en aanvoerder Abbingh zette zijn ploeg al binnen twintig seconden op 1-0. Groot feest en dit feest ging maar door, aangezien nog geen 2 minuten later Michael Boersma alleen voor de doelman werd gezet en Boersma liet zich deze kans niet ontnemen. Zo was de wedstrijd al gelijk beslist en konden de Assenaren de kampioensstress volledig opzij zetten. De thuisploeg kreeg na vijf minuten een vrije bal te nemen aan de linkerkant van het veld.Ricardo gaf de bal voor, waarbij deze dreigde binnen te vallen bij de 2de paal, waarna Eddy Koopman het laatste tikje gaf en zo de 100ste goal van Achilles in deze competitie binnenschoot. zes minuten gespeeld en 3-0 voor, de roodhemden lieten het aanwezige publiek zien de terechte kampioen te zijn. Het bleef aanvallen en met mooi voetbal werd Erica volledig van de mat gespeeld. Michael Boersma was even later het eindstation na een keurige aanval en schoot de 4-0 binnen. Erica deed zelf ook een duit in het zakje, doordat een verdediger een vrije bal van Darwyn Ricardo in eigen goal kopte. Nog was de koek niet op , want de topscorer van de koploper, Eddy Koopman,wist ook voor rust nog zijn 2de van de middag te scoren en zo was het al 6-0. De laatste goal voor de rust was wederom voor Michael Boersma, hij mocht voor rust door zijn hattrick al compleet maken.

In de rust konden trainers van der Kam en Schutter niks anders dan tevreden zijn. Er werd gelachen in de kleedkamer, lol gemaakt en alvast gepraat over het kampioensfeest. Ook werd er nog aangegeven om wel zo door te gaan met spelen om zodoende het publiek ook te laten zien de terechte kampioen te zijn.

Een kwartier lang kwam hier niks van terecht, zonder dat de ploeg echter in gevaar kwam, daarvoor stond het te goed bij de Assenaren en waren de gasten niet bij machte om ook maar iets te creëren. Na een kwartier spelen kwam dan eindelijk de 8-0. Melvin Schoenmakers was uiteindelijk degene die binnen mocht schieten. Hierna hield de thuisclub de druk erop, in de jacht naar de 10de. Die kwam er ook, nadat Darwyn Ricardo de 9-0 binnenschoot, was het Eddy Koopman die uiteindelijk de 10de maakte. Grote problemen hierdoor, aangezien het scorebord maar tot 9 ging. Uiteindelijk werd er maar besloten de 9 te laten staan. Hierdoor waren de 11de en 12de goal ook niet op het scorebord te vinden. De 11de goal werd van afstand binnengeschoten door invaller Tom Folkersma en de laatste goal werd snoeihard binnen geramd in de korte bovenhoek door Thomas Horneman. 12-0 was uiteindelijk de uitslag waarmee de koploper liet zien ook daadwerkelijk de terechte kampioen te zijn, want de manier waarop vandaag gespeeld werd, was zeker van een beter niveau dan de 5de klasse. Achilles is , met een klein dipje na de winterstop, de laatste weken weer ouderwets aan het voetballen en liet met de laatste drie duels zien totaal geen last van kampioensstress te hebben. Zo scoorde het in de laatste drie wedstrijden 25 keer en kreeg het nul goals tegen.
Na afloop werd, na het uitreiken van de schaal door voorzitter Ronald Keen, een mooi feest gevierd! Dit gebeurde zowel in de kantine van Achilles als in de stad.

Achilles moet zich nu nog één keer opladen, aanstaande zaterdag wacht in Mussel de gelijknamige ploeg. Voor beide ploegen staat er echter niks meer op het spel, aangezien de thuisploeg zich al geplaatst heeft voor de nacompetitie en de Assenaren dus kampioen zijn. De enige strijd die nog enigszins open is, is die om de topscorer. Met 32 goals heeft Eddy Koopman echter wel een ruime voorsprong op nummer twee Lars Hemmes, spits van Mussel die 24 goals heeft gemaakt.

Wat ons nog rest is een hele grote BEDANKT richting het bestuur van Achilles. Dankzij het bestuur was het feest en de randzaken allemaal perfect! Ook natuurlijk onze sponsors Box14 en MyTechs, het kantinepersoneel, Roelof Daalmeijer voor de foto’s en iedereen die heeft meegeholpen enorm bedankt! Ook het publiek voor de ondersteuning en de F- pupillen voor de begeleiding richting het veld!

0
X