Achilles heeft de uitwedstrijd in Westerbork tegen VKW gewonnen. Na een 1-3 ruststand werd het een 2-4 overwinning.

Trainer Theo ten Caat had een aantal spelers rust gegeven en een aantal, meestal bankzitters beloond met een basisplaats.

Het was even wennen in de samenstelling en de gastheren van VKW wilden nog wel even. Zij kregen ook de eerste kansen. Toen Remy Klaassens Achilles in de 27ste minuut op voorsprong bracht, gevolgd door een goal van Stijn Bosma in de 33ste minuut leek de wedstrijd beslist. Toen daarna VKW een strafschop miste en Remon Schutte Achilles kort voor rust Achilles op 0-3 bracht, was de concentratie even weg. Op slag van rust strafte Anjo Willems dit af. Rust 1-3.

Na de rust bleef VKW aandringen, kwam door Frits Nijstad nog tot 2-3, maar toen Ids Hannema de 2-4 scoorde, was de wedstrijd echt beslist. Beide ploegen misten nog wat kansen, maar het bleef bij 2-4.

Volgende week speelt Achilles de laatste wedstrijd van de competitie thuis tegen SC Erica (14.00 uur).

 

Achilles 1894 :

Renzo Hemmes, Stijn Bosma (Joost Bosma), Youri Ploeger, Mart Oosting, Tim Migchelsen (Sergio Danhof), Matthijs Hensens, Thomas Verra (Ids Hannema), Remy Klaassens, Jean Pierre N’Gouan, Remon Schutte, Stan Haanstra

 

0
X