Achilles 1894 heeft een lastige hobbel op overtuigende wijze genomen in de strijd om het kampioenschap. Waar de Assenaren het in de eerste wedstrijd moeilijk hadden met het vol druk zettende Damacota, was de club uit Nieuwe Pekela gister een stuk slordiger en de koploper was gewoon een klasse beter. Het voetbalde makkelijker onder de druk uit, was scherp voor de goal en maakte weinig fouten. Topscorer Eddy Koopman kon weer aan zijn voorsprong in het topscorersklassement werken, hij maakte er 3. De overige goals werden gemaakt door Björn Abbingh, Marco Kolhoop, Darwyn Ricardo en Thomas Horneman.

De koploper werd vooraf gewaarschuwd voor het hoge drukzetten van Damacota en begon dus ook afwachtend aan het duel, om de thuisploeg uit te laten razen. Echter,wist het zich al vrij snel onder de druk uit te spelen, en hoewel Damacota bij vlagen aardig positiespel speelde, kwamen de Assenaren niet vaak in gevaar. Eenmaal moest doelman Tienkamp redding brengen op een kopbal en deed dit bekwaam. De toegekende corner werd van dichtbij hoog over geschoten. Hierna was het Achilles wat de klok sloeg. Al vrij snel werden de eerste kansen gecreëerd, maar het duurde nog 20 minuten voordat het pas raak was. Eddy Koopman werd diep gestuurd en met een bal in de verre hoek zette hij de gasten op een 0-1 voorsprong. Tien minuten later kon Björn Abbingh vrij uithalen vanaf 18 meter en hij schoot de 0-2 binnen met een bal die toch enigszins houdbaar leek. Nog voor rust knalden de roodhemden door, als eerst werd Marco Kolhoop vrij gespeeld voor de goal, na een schitterende actie van Ryan Saptenno, en hij rondde bekwaam, onderkant lat binnen. Nog was het niet gedaan, linksback Christian van der Veen knalde weer eens over de linkerkant, vond Michael Boersma en zijn schot belandde bij Eddy Koopman, die zijn 2de van de middag binnenschoot.

0-4 bij rust en de wedstrijd aardig onder controle. De trainers van der Kam en Schutter konden dus ook niet anders dan tevreden zijn in de rust. Uiteraard werd er ook met een schuin oog naar de tussenstand van Tiendeveen gekeken (bij een overwinning op Damacota en puntverlies van Tiendeveen waren de Assenaren kampioen) , maar ondanks een vroege tegengoal, stonden zij alweer voor.

Ook in de 2de helft kwamen de roodhemden niet in gevaar. Damacota voetbalde aardig mee tot de 16, liet bij vlagen prima positiespel zien en, maar was te onzuiver om het Achilles echt moeilijk te maken. Darwyn Ricardo scoorde al vrij snel na de rust de 0-5, waardoor het duel definitief gespeeld was. Ricardo maakte hiermee al zijn 15de goal van het seizoen. Hierna zakte het spelniveau flink, ook vanwege het feit dat door het zomerse weer al enkele spelers het conditioneel moeilijk kregen. Een speler werd echter nog wel gemotiveerd, op het moment dat zijn vriendin eindelijk op het sportpark arriveerde. Thomas Horneman kreeg de bal hoog toegespeeld in de 16, nam de bal aan op zijn borst, tikte deze over de instormende verdediger en schoot met een volley schitterend binnen. De koek was nog niet op voor de Assenaren, want het werd ook nog 0-7. Wie anders dan topschutter Koopman was de maker, hij schoot schuin voor de goal in de verre hoek binnen.

Tiendeveen stond op dat moment al met 1-4 voor, waardoor Achilles 1894 zaterdag 1 aanstaande zaterdag, 6 mei, thuis kampioen kan worden tegen Erica’86. Het heeft aan een punt genoeg. Uiteraard willen we iedereen uitnodigen om de wedstrijd te komen kijken, en bij een goed resultaat om het feestje mee te vieren. De wedstrijd wordt gespeeld om 14.30 op het sportpark Marsdijk.

0
X