In Leeuwarden werd het na een 0-2 ruststand, een 0-2 overwinning. In een matige pot werd een redelijk eenvoudige zege behaald. Met een strakke wind over het veld,  had Achilles de wedstrijd onder controle. In de 25ste minuut kwam Achilles op voorsprong. Uit een corner kopte Rachid Traoré raak. Dit ook tot vreugde van de aanwezige spelers van Achilles zaterdag 1. Vlak voor rust  een vrije trap voor Achilles. Uit de scrimmage scoorde Stef Beute.

De tweede helft kabbelde voort, zeker na het horen van de tussenstand bij Nieuw Buinen. Achilles verzuimde uit de counters de voorsprong te verhogen. FVC bewaarde de kansen voor de slotfase, maar was ongelukkig in de afwerking.

A.s. zaterdag is de kraker Achilles 1894 – Nieuw Buinen (19.30 uur). De nummer 1 tegen de nummer 2! De laatste kans voor Nieuw Buinen, want Achilles heeft nog 1 punt nodig voor het kampioenschap.

Achilles 1894
Renzo Hemmes, Chris van Houten, Stef Beute, Youri Ploeger (Mart Oosting), Remy Klaassens (Tim Migchelsen), Rachid Traoré (Stijn Bosma), Ids Hannema, Wouter van der Molen, Matthijs Hensens, Stan Haanstra, Remon Schutte

0
X