Achilles heeft thuis een ruime, dik verdiende en niet geflatteerde zege behaald op FC Wolvega.  Na een 1-0 ruststand werd het een 5-0 overwinning. Achilles begon met drie kansen binnen tien minuten. Een corner van Matthijs Hensens belandde op de lat, Stan Haanstra schoot tegen de keeper op en Matthijs Hensens schoot hard naast. FC Wolvega probeerde het nog wel. maar kreeg geen kansen. Nadat Remy Klaassens in de 34ste minuut hard op de lat schoot,  kwam Achilles in de 38ste minuut op voorsprong. Stef Beute knalde van dichtbij binnen.

Na de rust een sterk Achilles, dat al na twee minuten op 2-0 kwam door Remon Schutte uit een vrije trap van Remy Klaassens. De tegenstand van de gasten was gebroken en soms met fraaie aanvallen was het Achilles dat domineerde. Achilles kwam in de 56ste minuut op 3-0 door een benutte strafschop van Matthijs Hensens (na een overtreding op Stan Haanstra). Een aantal prima aanvallen van Achilles volgden en het werd 4-0 door Remy Klaassens. Nadat Thomas Verra nog de lat raakte, was het in de laatste minuut Remon Schutte die de eindstand op 5-0 bepaalde. Volgend week heeft Achilles een vrij weekend.

Met nog vier wedstrijden te gaan, heeft Achilles nog steeds negen punten voorsprong op nummer twee, Nieuw Buinen. Het rekenen kan dus beginnen. Op 23 april kan Achilles kampioen worden in de uitwedstrijd tegen FVC. Dan moet Nieuw Buinen wel punten laten liggen in de derby tegen WVV. Gebeurt dat niet, dan kan de beslissing vallen op zaterdag 29 april (19.30 uur) thuis tegen de rechtstreekse concurrent Nieuw Buinen.

Achilles 1894 :

Renzo Hemmes, Youri Ploeger, Mart Oosting (Tim Migchelsen), Stef Beute, Chris van Houten, Rachid Traore (Jean Pierre N’Gouan), Ids Hannema (Thomas Verra), Remy Klaasens, Remon Schutte, Matthijs Hensens, Stan Haanstra

0
X