Achilles heeft belangrijke punten behaald tegen VV Emmen in Emmen.. Na een 0-0 ruststand werd het een 0-1 overwinning. Zeer belangrijke punten dus, behaald tegen de nummer drie op de ranglijst.

Veel krachtsverschil was er niet in deze wedstrijd. Op een lastig te bespelen veld en een dwarrelende wind over het veld, waren in de eerste helft in eerste instantie de betere kansen voor Achilles. Mart Oosting schoot uit een corner tegen de paal, een kopbal van Rachid Traoré was te zwak en na een mooie aanval koos Matthijs Hensens voor een assist, daar waar hij misschien beter zelf had kunnen afronden.  Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een fraaie kans, maar ook deze werd niet benut.

Na de rust gebeurde er weing. Een optisch veldoverwicht voor Emmen, zonder dat de ploeg grote kansen kreeg. Remon Schutte strandde op de keeper na een mooie actie. Dertien minuten voor tijd het doelpunt voor Achilles. Na een vrije trap van Remy Klaassens kopte Rachid Traoré bij de tweede paal binnen. In de slotfase nog een aantal corners voor Emmen, maar de drie punten gingen mee naar Assen.

Door de nederlaag van Nieuw Buinen bij FVC staat Achilles nu 9 punten voor op de Buunners.

A.s.. zondag speelt Achilles thuis tegen FC Wolvega (14.00 uur).

Achilles 1894 :
Renzo Hemmes, Chris van Houten, Mart Oosting, Stef Beute, Stijn Bosma (Tim Migchelsen), Rachid Traoré, Remy Klaassens, Remon Schutte, Ids Hannema, Matthijs Hensens, Stan Haanstra (Joost Bosma)

0
X