Het was een mooie zonnige zaterdagmiddag, zeker voor de JO9-1-spelers van Achilles 1894 en hun supporters. Waar in de najaarscompetitie nog nipt werd verloren van SJO J.V. Oostenburg, werd nu met veel inzet en overtuigend spel gewonnen met 2-0.

Leiders Frans en Marcel hadden de jongens van tevoren geïnstrueerd om de tegenstander direct onder druk te zetten. Vanaf de eerste minuut werd geknokt voor elke bal en dit leidde dan ook tot een aantal kansjes voor Milan, Laurens en Senne. In de 10e minuut schoot Renzo een corner hoog voor het doel, die door Jelte knap binnengekopt werd: 1-0. Dit was ook de ruststand.

Met de voorsprong bij rust, was het zaak voor leiders Frans en Marcel om te zorgen dat hun ploeg druk zou houden op de bal en zouden blijven spelen. De boodschap kwam aan bij hun formatie. Bij terugkomst op het veld bleef de thuisclub ook na de rust aanvallen. SJO J.V. Oostenburg probeerde met lange ballen en fysieke duels de wedstrijd nog naar hen toe te trekken maar in de 25e minuut speelde Laurens de bal naar Renzo en hij tikte de bal opzij zodat Yara de 2-0 binnen kon tikken. Het laatste restje verzet van de gasten werd door de treffer gebroken, want verdedigers Kaiden, Mark en doelman Jelte kregen vervolgens niet of nauwelijks meer wat te doen.

Met deze overwinning passeert Achilles 1894 de club uit Oosterwolde op de ranglijst.

Achilles 1894 JO9-1  – SJO J.V. Oostenburg JO9-2  2-0  (1-0).

8. Jelte Bolding 1-0,

25. Yara de Hoop 2-0.

0
X