Achilles heeft zich goed hersteld van de nederlaag vorige week. In Hoogeveen werd na een 1-3 ruststand verdiend gewonnen van Hoogeveen met 2-5.

De gastheren begonnen goed en namen al in de 4de minuut de voorsprong door Reinders. Lang heeft de thuisploeg niet kunnen genieten van de voorsprong, want in de 11de minuut schoot Stef Beute een rebound keihard binnen (1-1). Voor de rust nam Achilles een veilig lijkende voorsprong. Eerst rondde Stan Haanstra (geen buitenspel volgens de beelden van TV Drenthe) een aanval af en vier minuten voor de rust kopte Wouter van der Molen een voorzet van Ids Hannema binnen. Domper was de tweede gele kaart voor Youri Ploeger 30 seconden voor het rustsignaal.

Na de rust Achilles dus met 10 man. Hoogeveen probeerde natuurlijk vanaf het begin weer druk te zetten. Achilles held eenvoudig stand en toen Stan Haanstra (na goed voorbereidend werk van Ids Hannema) zijn tweede doelpunt maakte, leek de wedstrijd beslist (1-4). Hoogeveen kwam tien minuten voor tijd terug naar 2-4 door een vrije trap van Manning. Verder liet Achilles het niet komen. Vlak voor tijd maakte Stan Haanstra zijn derde doelpunt van de middag na een pass van invaller Joost Bosma.

Volgende week speelt Achilles niet, vanwege de interlandwedstrijden van Oranje (-19) op donderdag (16.00 uur tegen Finland) en dinsdag (17.00 uur tegen Griekenland).

Achilles 1894 :

Renzo Hemmes, Chris van Houten, Stef Beute, Mart Oosting, Stijn Bosma, Youri Ploeger, Wouter van der Molen, Remy Klaassens, Ids Hannema (Jean Pierre N’Gouan), Remon Schutte (Joost Bosma), Stan Haanstra

0
X